Fjerde runde i Telenorligaen League of Legends

Fortsatt vidåpent på toppen av League of Legends-tabellen

Fire av fem kamper endte uavgjort i den fjerde runden av vårsesongen

Det ble poengdeling nok en gang for Nordavind mot Fact.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Om det ikke var likt i teten av Telenorligaen før søndagens runde, er det i alle fall likt nå, etter at fire av de fem kampene som ble spilt endte med poengdeling. Dette betyr at Riddle, som var det eneste laget som fikk med seg tre poeng denne runden, har klatret seg tilbake til en delt førsteplass etter en noe bekymringsverdig start på sesongen.

For øyeblikket betyr derimot førsteplassen lite, ettersom den er delt med Celestial Gaming, Fact Revolution, og Royal Vikings, med Nordavind og Trikken hakk i hæl, bare ett poeng bak.

– Jeg tror Nordavind er det sterkeste laget

DISSE SPILTE FOR FACT

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Eivind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Giuliano «Kr» Wölm (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

Julian «DogSledder» Nash
Telenor

DISSE SPILTE FOR NORDAVIND

Vis mer

Bor «Kektz» Jersan (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Det var mer en bare poeng på spill før ukens hovedkamp mellom Nordavind og Fact, da spillere fra begge lagene på forhånd mente å være det bedre laget. Kanskje var poengdeling derfor på sin plass etter lysglimt og feiltrinn fra begge sider i løpet av oppgjøret. Vi har pratet med kommentator for kampen, Julian «DogSledder» Nash, om hvordan han opplevde duellen mellom de to lagene.

– Jeg syns Nordavind virket som det klart sterkeste laget i første runde, hvor Fact slet med å få fotfeste, sier Nash, før han fortsetter.

– I kamp nummer to er jeg ikke helt sikker på hva Nordavind prøvde å oppnå med heltevalgene sine, og selv om Fact spilte delvis passivt så gjorde Nordavind en del personlige feil som åpnet opp for at Fact kunne spille sitt spill og ta seieren.

På spørsmålet om hvilket lag han tror er det sterkeste i ligaen mener ikke Nash det er mye som skiller lagene på øvre side av tabellen.

– Jeg tror toppen i Telenorligaen er jevn. Jeg tror Nordavind er det sterkeste laget, men ikke med mye, siden de fortsatt har en del å jobbe med.

I en sesong preget av mange kamper hvor antatt svakere lag har delt poeng med favorittene kan det være i problematiske heltevalg og individuelt spill nøkkelen ligger for lagene som vil dra i fra resten av konkurrentene. Hvilke lag som kan renske opp spillet sitt blir altså et sentralt spørsmål når vi begir oss inn i andre halvdelen av sesongen.

LES OGSÅ: - Gleder meg til å gjøre comeback og knuse «Norges beste ADC»

Les også
GameFraym tilbake i føringen etter en kanondag i Telialigaen

Trikken fortsetter å ta poeng

Et av lagene som konsekvent klarer å imponere mot lag på toppen av tabellen er Trikken, som har tatt poeng uke etter uke til tross for å ha møtt flere av de sterkeste lagene Telenorligaen har å by på. I søndagens oppgjør med Celestial Gaming feiet de motstanderne av banen i første runde, og endte kampen på 24 minutter med en gull-ledelse på hele 11 000. I oppgjørets andre kamp var det imidlertid Celestial som satte seg i førersetet da de byttet Anders «Sharp» Lilleengen inn som jungler. Dette etter at han stilte som support i første omgang. I en mer komfortabel rolle nølte ikke Lilleengen med å ta over kampen, og sørget for poengdeling for Celestial på 29 minutter.

– Når vi har en god draft taper vi ikke

Av de sterkeste lagene på tabellen er det nå bare Fact Revolution som gjenstår for Trikken, og vi har snakket litt med klubbeieren, Yngve «Yngvis» Kirstihagen om hvordan han har oppfattet sesongen så langt. Selv mener han at Trikken ikke burde regnes som underdog, men en real kandidat til å nå sluttspillet.

Yngve «Yngvis» Kirstihagen.
Privat

– Hadde du spurt om forventningene mine etter høstsesongen hadde de ikke vært så høye. Ting begynte derimot å falle plass i løpet av pausen, og da lagoppstillingen var ferdigstilt hadde jeg skyhøye forventninger. Med lagoppstillingen vår er dette akkurat som forventet, sier Kirstihagen, før han fortsetter.

– Vi har siktet mot tre poeng mot samtlige motstandere så langt. Når vi har en god draft taper vi ikke.

Med mye hard motstand unnagjort ser eieren med optimisme på resten av sesongen.

– Vi har en sterk motstander igjen og det er Fact. Jeg tror det blir en spennende kamp, men har troen på full pott også i den kampen. Etter kampen mot Fact møter vi antatt svakere lag resten av sesongen og så lenge vi er skjerpet skal vi ikke dele poeng med noen av dem, sier Kirstihagen.

Med unntak av Nordavind mener han at kampen om sluttspill-plasser kommer til å bli jevn, men at trikken har gode sjanser mot de øvrige topplagene.

– I sluttspillet forventer jeg å se Nordavind. Utenom Nordavind forventer jeg jevn kamp mellom Riddle, Fact, Celestial og Trikken. Jeg tror Riddle eller Fact er de som trekker det korteste strået, men begge har definitivt en god sjanse. Tabellen er så jevn at enhver poengdeling mot bunnlagene vil være svært skadelig for sluttspillsjanser.

Siste fra forsiden