Forvirring om GTA IV til PC

Kommer det eller ikke?

Rockstar «har ikke kunngjort» GTA IV for PC, men spillet dukker tilsynelatende opp hos ESRB. Hva skjer?

Før vi tok helg fortalte vi at Grand Theft Auto IV dukket opp på forsiden av den malaysiske utgaven av PC Gamer, et blad som trykkes i forskjellige utgaver i hele verden.

Coveret til PC Gamer Malaysia.

Det er fortsatt ikke klart nøyaktig hva PC Gamer Malaysia baserer sin GTA IV-artikkel på. Det kan på den ene siden tenkes PC Gamer har fått en eksklusiv første titt på spillet, og at denne av en eller annen grunn dukket opp i den malaysiske utgaven først.

På den andre siden kan det også tenkes artikkelen er basert på rykter og spekulasjoner. Det virker litt rart å bruke forsiden på en artikkel basert på løse spekulasjoner, men nå kjenner ikke vi til PC Gamer Malaysia og deres praksis på området.

Rockstar har på sin side holdt seg temmelig stille. Den eneste kommentaren de har gitt er til en IGN-ansatt, hvor de har røpet at de «ikke har kunngjort» noen PC-versjon av GTA IV. Dette er noe vi selvfølgelig visste fra før – ingen har hevdet at de har kunngjort noe som helst.

Som om ikke dette var nok, var nettstedet Game On Games visstnok innom nettstedet til amerikanske ESRB denne helgen. ESRB tester spill for det amerikanske markedet, og gir dem anbefalte aldersgrenser. Deretter publiserer de informasjon om dette på nettstedet sitt.

Dette nettstedet har vært en kilde til mange rykter og nyheter, etter som ESRB ikke alltid har vært like flinke til å sjekke om spill de har testet har vært offisielt kunngjort før de har lagt ut informasjon om dem.

I dette tilfellet forteller Game On Games at ESRB-nettstedet hadde oppført en Windows-versjon av GTA IV. Denne skal nå være fjernet, men nettstedet har et lite skjermbilde for å bevise påstanden sin.

Siste fra forsiden