– Forza 4 blir årets peneste spill

Turn 10 har klokketro på neste kapittel i bilserien sin.

Rivaleriet mellom Forza Motorsport og Gran Turismo er uomtvistelig. Amerikanske Turn 10 står i føringen for førstnevnte serie, og har utgitt en rekke svært gode spill med få års mellomrom. Japanske Polyphony Digital tok seg for sin del svært god tid med Gran Turismo 5, samtidig som det sannsynligvis er historiens mest omfattende bilspill. Kampen er mer intens enn noen gang.

Spillbloggen Kotaku har fått tilgang til ny informasjon om Forza Motorsport 4, via en lekket spørreundersøkelse. Her kommer det frem mye nytt og spennende om årets største bilspillutgivelse.

Et av de første bildene av Forza 4.

Undersøkelsen hevder blant annet at dette blir årets peneste spill, med ti ganger den grafiske ytelsen av allerede imponerende Forza Motorsport 3. Dette skal blant annet skyldes forbedret lyssetting og skyggesimulering. Om du skulle like det du ser så er det fullt mulig å bruke Kinect til å utforske de over 500 bilene i et eget showrom. Her skal artigkaren Jeremy Clarkson, kjent fra TV-programmet Top Gear, være forteller.

Kinect-støtte er et viktig punkt for spillet generelt, og bevegelseskontrolleren skal kunne brukes til litt av hvert. Hvordan høres det ut å kunne se inn i svingen ved å bevege på hodet ditt? Hva med å styre menyene med stemmen? I tillegg til disse to funksjonene loves vi også å kunne styre bilen ved å late som om man holder i et ratt, men dette skal være for mer tilbakelente spillere som vil ha en artig opplevelse snarere enn kjernespilleren.

Intrikate detaljer.

Karrieremodusen er også blant tingene som angivelig er forbedret. I Forza Motorsport 4 skal denne være utformet som en verdensturné, hvor hvert løp i større grad føles nytt og annerledes. Samtidig lodder Turn 10 interessen for et Forza-spill i sandkassestil hvor man farter rundt på åpne veien. Alt dette er selvsagt rykter på nåværende stadie, og det gjenstår å se hvor mye hold det er i dem.

Forza Motorsport 4 er satt til å slippes til høsten, eksklusivt for Xbox 360.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden