Forza Horizon 3 lot spiller kjøre om kapp med avdød venn

– I noen få minutter føltes det som om han var i live.

Microsoft

En Forza Horizon 3-spiller fikk seg litt av en overraskelse denne helgen da han fikk kjøre om kapp med en venn som mistet livet for ett år siden. Spilleren – som går under navnet «Spartansneverdie» på Reddit – forteller at han kjørte rundt i spillet og la plutselig merke til vennens «Drivatar», som kjørte forbi:

Forza Horizon 3 bruker Drivatar-funksjonen for å tilby mer realistiske motstandere.
Microsoft

– Jeg kjørte med én gang bort til ham og utfordret han til et løp. Det var ganske uvirkelig og føltes som om jeg spilte med ham på Xbox igjen. Det var bittersøtt, men også en grunn til å elske dette spillet, skriver han.

Siden innlegget dukket opp på fredag har flere tusen lesere sendt kondolanser og meldinger om støtte til Spartansneverdie. En annen Reddit-bruker tipset også om hvordan man får en bestemt Drivatar til å følge etter seg hvor hen man kjører:

– Neste gang, kjør bort til han og tut. Da hopper han inn i konvoien din og følger etter deg.

Simulerte venner

Drivatar-funksjonen har eksistert i Forza-serien i varierende grad siden det aller første spillet, men kom for alvor på banen i 2013 med Forza Motorsport 5. Med funksjonen får de datastyrte motstanderne i spillet unike personligheter, basert på kjørestilen til virkelige Forza-spillere.

Hver gang du spiller registreres tidene dine, måten du kjører og en haug med andre data, slik at din personlige Drivatar lærer å oppføre seg akkurat som deg. Deretter lastes Drivatar-en med ditt navn opp til Forzas skylagring, hvor den så kan dukke opp i spillverdenen til vennene dine – både som motstander i et løp eller som en tilfeldig bilist på veien.

Her på bruket fikk Forza Horizon 3 mye skryt.
– Et musikalsk, variert og vakkert bileventyr, mente vår anmelder »

Siste fra forsiden