PlayStation Plus - Xbox Live Gold

Dette er spillene du får med Xbox Live Gold og PlayStation Plus i august

Xbox-abonnenter kan plukke opp både Darksiders III og Yooka-Laylee.

Team 17, THQ Nordic (Montasje: Gamer.no)

Microsoft og Sony har begge avslørt hvilke spill som inkluderes for Xbox Live Gold- og PlayStation Plus-abonnenter i august. Førstnevnte lokker med for eksempel actioneventyr og plattformspill, mens PlayStation-spillere får pusle med blant annet battle royale og tennis.

Xbox Live Gold

Darksiders III (Xbox One)

Darksiders III.
THQ Nordic

Darksiders III serverer action og eventyr i en kamp mot de syv dødssynder. Med elementer fra både metroidvania og Dark Souls gikk det tredje spillet i Darksiders-serien litt bort fra sine forgjengere, noe vår anmelder ikke var helt fornøyd med.

– Der Darksiders gjorde et ærlig forsøk på å kopiere The Legend of Zelda, og Darksiders 2 tok det den samme ambisjonen til nye høyder med en videreutvikling av progresjonssystemet og tilfredsstillende navigasjon i en større åpen verden, ser det ut til at det eneste Darksiders 3 har klart å gjøre er å krympe i vask. Spillet har en slapp og gammeldags tilnærming til mer eller mindre alt det gjør, fra banedesignet og fortellingen, til kampsystemet og estetikken, skrev Alexei Smirnov.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 31. august. Finn spillet i Xbox-butikken »

Yooka-Laylee (Xbox One)

Yooka-Laylee.
Team 17

Med veteraner fra Banjo Kazooie og Donkey Kong 64 på laget, lå Yooka-Laylee an til å bli nok en plattformslager fra Rare. Den folkefinansierte megasuksessen klarte imidlertid ikke å imponere vår anmelder, som var lunken i sin omtale.

– Yooka-Laylee spiller på nostalgi, men lite annet. Ikke misforstå, jeg er glad for at dette spillet eksisterer, og angrer ikke på at jeg brukte tiden min på det. Nå er håpet mitt at utvikleren ser på tilbakemeldingene de får, og gjør seg mer kjent med hvordan å polere flyten og stramme inn styringen, slik at de kan komme tilbake i storform med sitt neste prosjekt, var dommen fra Jonas Magerøy.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. august til 15. september. Finn spillet i Xbox-butikken »

Lost Planet 3 (Xbox 360)

Lost Planet 3.
Capcom
Les også
Anmeldelse: Darksiders 3

Skytespillet Lost Planet 3 fra 2013 fungerte som en forløper til de andre spillene i serien. Vår anmelder likte historien godt, men klagde ellers på frustrerende spilldesign og dårlig utviklede sekvenser.

– Det er nesten godt gjort å lage et spill som balanserer så brutalt mellom det herlige og det forferdelige. Jevnt over er det et solid og stemningsfullt spill med en uhyre gjennomført historie, men enkelte groteskt dårlige sekvenser ødelegger moroa, konkluderte Øystein Furevik.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 1. til 15. august. Finn spillet i Xbox-butikken »

Garou: Mark of the Wolves (Xbox 360)

Garou: Mark of the Wolves.
Xbox

Slåssespillet Garou: Mark of the Wolves fikk sin opprinnelige lansering i det forrige årtusen, nærmere bestemt 1999. Xbox 360-utgaven som inkluderes her er riktignok bare 12 år gammel, må sies.

Spillet er det niende og siste innslaget i Fatal Fury-serien fra utvikler SNK, og slåssekjendis Terry Bogard er blant flere spillbare figurer.

Tilgjengelig kostnadsfritt for Xbox Live Gold-medlemmer fra 16. til 31. august. Finn spillet i Xbox-butikken »

PlayStation Plus

Hunter's Arena: Legends (PlayStation 4/PlayStation 5)

Hunter's Arena: Legends.
Mantisco

Slåssespill møter battle royale i Hunter's Arena: Legends. Spillere kjemper mot både datastyrte demoner og opptil 30 andre spillere, enten alene eller på lag med to andre.

PlayStation Plus-debuten markerer også spillets offisielle lansering, etter en tid i early access på PC. Konsollversjonen kommer til både PlayStation 4 og PlayStation 5, og utvikleren har lovet spilling på tvers av samtlige plattformer.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville (PlayStation 4)

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville.
EA

Kampen mellom planter og zombier fortsetter i Battle for Neighborville. I motsetning til seriens velkjente tårnforsvar byr dette spillet riktignok på skyting i tredjeperson.

Battle for Neighborville lokker med en rekke forskjellige moduser, inkludert spiller-mot-spiller-kamper eller samarbeidsfokuserte varianter mot datastyrt motstand.

Tennis World Tour 2 (PlayStation 4)

Tennis World Tour 2.
Nacon

Tennis er en sport der to spillere står på hver sin side av et nett, som de prøver å slå ballen over. Spillerne bytter på å serve, sanker poeng i et besynderlig poengsystem og til slutt tar Novak Djokovic medisinsk timeout før han kommer tilbake og vinner kampen.

Tennis World Tour 2 er et spill som handler om å spille tennis. Stort mer er det vel ikke å si om den saken, annet enn at man også her kan spille mot folk på nett eller prøve seg på karrieremodusen – enten som en av verdens beste tennisspillere eller som en figur du lager selv.

Alle spillene blir tilgjengelige for abonnenter via PlayStation-butikken fra 2. august til 6. september.

Siste fra forsiden