Fotballspillet Kick Off skal gjenopplives neste år

Serien som revolusjonerte sjangeren på 90-tallet er tilbake.

Kick Off ble lansert i 1989.
Dino Dini

Dino Dini er kanskje ikke et velkjent navn lenger, men dersom du spilte fotballspill på 90-tallet er sjansen stor for at du kjenner til noen av spillene hans. Den britiske utvikleren sto blant annet bak Kick Off, Player Manager og GOAL!, og var med på å revolusjonere fotballspill ved å introdusere ballfysikk.

Etter flere år med frustrasjon over moderne fotballspill har Dini igjen tatt på seg utviklerhatten i håp om å gjenskape følelsen av de klassiske spillene i sjangeren. I den forbindelse har han annonsert Dino Dini’s Kick Off Revival, som skal lanseres på PlayStation 4 og PlayStation Vita neste år.

Blander nytt og gammelt

Dino Dini introduserer sitt kommende spill. (Video: The Digital Lounge)

Det nye Kick Off-spillet vil beholde mange av seriens kjente funksjoner, som for eksempel total ballkontroll og det klassiske ovenfra og ned-perspektivet. Dini håper å videreføre ånden fra de gamle spillene, men også designe spillet med tanke på moderne teknologi.

Han trekker spesielt frem dagens kontrollere, og bevegelsesfriheten de tillater, som et eksempel på dagens teknologi som vil gi spillet en ny dimensjon:

– For 25 år siden brukte PC-er en joystick som kun registrerte åtte ulike retninger og bare hadde én knapp. Disse var digitale, ikke analoge. Det nye spillet vil fullt utnytte de analoge kontrollene, og er designet for å fungere med dem. Resultatet er at følelsen av det originale spillet blir beholdt, men mulighetene for presisjon og ferdighet er kraftig forbedret, forteller Dini.

Dino Dini’s Kick Off Revival vil for øvrig bli tredimensjonalt, men ifølge utvikleren selv er det bare fordi det er lettere å lage den typen spill nå for tiden.

Når på nyåret vi kan vente oss spillet er foreløpig uvisst, men Dini lover å slippe flere detaljer etter hvert.

Spillindustriens to fotballgiganter har akkurat lansert nye utgaver.
Vi har prøvd både PES 2016 og FIFA 16 »

Siste fra forsiden