Fra steinalder til atomalder i Empire Earth

PC Gamer har røpet at et tredje Empire Earth-spill er under utvikling, og at spillet får en haug spennende våpen.

Empire Earth III tar, som forgjengerne, for seg menneskehetens krigerske historie. Det hele starter i tiden da køller var regnet som avansert militærteknologi, og fortsetter gjennom historien og inn i den fjerne fremtiden, med kamproboter og fantasifulle fremtidsvåpen.

Det er britiske PC Gamer som har fått den første titten på spillet, og de forteller at det ser riktig så spennende ut. Empire Earth 3 gir oss en todelt kampanje som minner om den vi finner i Total War-spillene, med strategiske beslutninger på verdenskartet og taktisk kamp i sanntid.

Vedvarende spillområder

En fin detalj er at hvis du tar over en region, og bygger opp en base der, vil denne fortsatt være der hvis fienden skulle bestemme seg for å invadere på et senere tidspunkt. Dermed slipper du å bygge basen på nytt. Enheter som bygges underveis (og overlever slaget) vil også være tilgjengelige på kampanjekartet.

PC Gamer forteller også at de individuelle kampene er mer enn bare "skirmish"-oppdrag. Tidlig i spillet kan du for eksempel risikere å treffe en lokal stamme som har fått prinsessen sin bortført, og hvis du hjelper dem å redde henne vil de sverge sin troskap til deg. Senere vil du for eksempel kunne få typiske "kald krig"-oppdrag.

Spillet kommer kun med tre sivilisasjoner (som representerer vår vestlige verden, Midtøsten og den fjerne Østen), men disse er til gjengjeld svært detaljerte, med unike enheter og spesialiserte helter. Om du har lyst til å lese hele sniktitten, finner du den på nettstedet til PC Gamers søsterblad, Computer & Video Games.

Siste fra forsiden