Riddle vant Telenorligaen / League of Legends

Fremdeles Norges konger i League of Legends

Riddle klarte å forsvare tittelen mot Sprutnoobs i et av årets jevneste oppgjør.

Riddle kunne puste lettet ut, og heve pokalen over hodet etter Telenorligaens finale.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR RIDDLE:

Vis mer

Max «StormF» Schaller (Top)
Matic «Premk» Premk (Jungle)
Adam «Lider» Ilyasov (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

DISSE SPILTE FOR SPRUTNOOBS:

Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold (Top)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Sander «Zhandia» Skogstad (ADC)
Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

SLIK ENDTE TELENORLIGAENS SLUTTSPILL, VÅREN 2017:

Vis mer

1) Riddle
2) Sprutnoobs
3-4) Epiphany Bolt / Celestial Gaming

For første gang i Telenorligaens historie, ble vårens sluttspill avholdt på et offline arrangement på Edderkoppen Scene i Oslo. Gjennom vårens sesong i League of Legends-delen av Telenorligaen, har Sprutnoobs vist seg fra sin beste side, og gått ubeseiret inn i sluttspillet.

I finalen møtte de regjerende seriemester Riddle, hvor lagene kriget om tittelen som Norges beste League of Legends-lag, samt 15 000 kroner i pengepremier. Etter tre intense oppgjør viste Riddle seg å være for sterke for Sprutnoobs-spillerne, og dermed lyktes laget i å forsvare sin tittel.

Kampen kan du se i opptak på TV 2 Sumo »

Kniving til siste slutt

Oppgjørets første kamp startet jevnt, og lagene knivet om små fordeler i åpningsminuttene. Likevel klarte Riddles Bot Lane-spillere å skaffe seg store fordeler mot sine motstandere relativt tidlig, som de kunne bygge videre på utover kampen. Jungle-spiller i Sprutnoobs, Anders «Sharp» Lilleengen slet samtidig med å få ting til å skje, som gjorde det mulig for Riddle-spillerne til å ta føringen i semifinalens første kamp. Strålende samspill i Riddle-leiren, samt individuelle prestasjoner fra spesielt Mid Lane-spiller Adam «Lider» Ilyasov gjør at laget rykker fra Sprutnoobs, og avslutter kampen på overbevisende vis etter drøye 28 minutter.

I motsetning til åpningskampen, var det Sprutnoobs som tok føringen i begynnelsen av oppgjørets andre kamp. Spesielt lagets Top Lane-spiller, Kristian «Lurrbakk» Søbye Grønvold skinte i åpningsminuttene, og sørget for at Riddle måtte slite for å melde seg på kampen. Godt spill fra Riddles Jungle-spiller Matic «Premk» Premk førte derimot til at laget klarte å henge på Sprutnoobs-spillerne i de følgende minuttene, men Grønvold og hans Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell satte kjepper i hjulene for den slovenske spilleren og resten av laget hans. Etterhvert fikk Sprutnoobs et forsprang som var umulig å ta igjen, og vant finalens andre kamp.

ADC-spiller i Riddle, Mathias «Tide» Kruse skaffet seg fordeler med sin Support-spiller Dennis «Denden» Bui, som var avgjørende for Riddles seier.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I finalens tredje og avgjørende kamp hadde begge lagene en rolig tilnærming til spillet i åpningsminuttene. I likhet med kamp nummer to, åpnet Sprutnoobs-spiller Grønvold med et drap på sin motstander i Top Lane. Kun kort tid etter prøvde Riddle seg på å ta tilbake føringen i kampen, men initiativet slo tilbake, og laget endte opp med å ofre to spillere uten å oppnå noe som helst. De etterfølgende minuttene ble preget av små slåsskamper mellom lagene, og samtlige så ut til å være fordelaktige for Sprutnoobs. Etter drøye 20 minutter, klarte Riddle derimot å blåse liv i kampen igjen, i det de overvant Sprutnoobs i en team fight. Opphentingen så ut til å gi Riddle nytt håp, og laget holdte på drivet i kampens avsluttende fase. Godt samspill, god kommunikasjon og høyt nivå på det individuelle spillet gav Riddle de fordelene de behøvde for å avgjøre kampen, og finalen, kun et drøyt kvarter etter opphentingen.

Dennis «Denden» Bui løftet pokalen for Riddle etter seieren mot Sprutnoobs.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Treneren er ikke overrasket over seriemesterskapet

Mid Lane-spiller i Riddle, Adam «Lider» Ilyasov imponerte med godt spill.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I forkant av vårens sluttspill uttalte klubbleder i Riddle, Mohammed Barzinje seg til Gamer.no om hans skuffelse over lagets resultater gjennom den ordinære sesongen. Nå kan imidlertid Barzinje puste lettet ut, ettersom laget klarte å snu den dårlige trenden inn mot sluttspillet, og beholder tittelen som Norges beste League of Legends-lag. Trener i Riddle, Torbjørn Berg sier at han ikke er spesielt overrasket over resultatet.

Les også
Storfavoritten Liquid viste hvem som er sjefen på Polaris LAN

– Helt ærlig trodde jeg det skulle bli en lett 2-0-seier for oss, men det er alltid deilig å vinne. Jeg må innrømme at det er ekstra deilig å vinne med denne lagoppstillingen, med tanke på problemene vi hadde i starten. Etter tapet i den andre kampen, gikk vi bare rett inn mot avgjørende kamp og planla hva vi skulle gjøre, så jeg syns egentlig at vi hadde helt grei kontroll i dag.

Til tross for suksessen, forteller Berg at Riddle fort kan se annerledes ut til neste sesong. Selv kommer han likevel til å fortsette i organisasjonen.

– Max «StormF» Schaller kommer til å bli trener i Tyskland, og resten av lagoppstillingen er usikker enda. Jeg kommer til å fortsette i Riddle.

Når Berg blir spurt om han vil trekke frem noen av spillerne sine, lander valget på ADC-spiller Mathias «Tide» Kruse.

– Jeg vil gjerne trekke frem «Tide». Han har virkelig forbedret seg denne sesongen, sier han til Gamer.no.

Overrasket over motstanderens Bot Lane-spillere

Det holdt nesten for Jungle-spiller Anders «Sharp» Lilleengen og resten av Sprutnoobs.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Jungle-spiller i Sprutnoobs, Anders «Sharp» Lilleengen kunne like etter tapet fortelle med en noe skuffet tone at han var overrasket over Riddles Bot Lane-spillere, og hvor dominante de viste seg å være gjennom finalen.

– Jeg ble mest overrasket over Bot Lane-spillerne på Riddle, og over hvor bra de gjorde det. Vi hadde for så vidt forventninger om å vinne i dag. Vi tenkte at hvis «Lider» ikke var på topp, kom vi til å ha kontroll, så det kom litt overraskende på oss hvor dominante deres Bot Lane-spillere var.

Sprutnoobs-kapteinen klarte å styre laget til seier i kamp nummer to, men det holdt ikke helt til mållinja. Selv tror han at de kunne tatt seieren hvis de hadde spilt finalens siste kamp smartere.

– Det var mye energi i laget etter den andre kampen, før vi fikk roet oss ned og diskutert hvordan vi skulle gå inn i den avgjørende kampen. Uheldigvis fikk vi rett og slett ikke tettet hullet på vår svake side av kartet. Vi var sterke på den andre siden av kartet, men vi brukte ikke det forspranget vi hadde for å hjelpe til der hvor Riddle var sterke. Vi kunne jo ha sendt nedover alt vi hadde for å annullere deres ledelse der, men det gjorde vi ikke, sier han til Gamer.no.

Avslutningsvis forteller kapteinen at det er mulig at seere kommer til å se spillerne sammen igjen til neste sesong, men da for et annet lag.

– Det kan hende vi holder sammen, men det kommer nok ikke til å bli i Sprutnoobs. Jeg regner med at hvis folk vil fortsette å spille, så prøver vi å finne et nytt lag sammen. Ingenting er hogd i stein enda.

Siste fra forsiden