Blast Premier - Counter-Strike

Full forvirring rundt Counter-Strike-streik

Counter-Strike-foreningen CSPPA mente Blast ikke kunne lagre video og bilde under kamp. Klubbene skjønner ingenting.

Det så ut til at Blast ikke hadde rene kort på bordet, men lagene kom med kontrabeskjed.
Kirill Bashkirov/Blast

Da den første kampen i Counter-Strike-turneringen Blast Premier tirsdag skulle starte, dukket ingen spillere opp på serveren. Alle de åtte deltakende lagene hadde faktisk gått ut i streik. Blast krevde å få lagre opptak av spillernes kommunikasjon og kamera i 90 dager siden turneringen nå spilles hjemmefra, angivelig uten at de klarte å svare på hvordan disse filene skulle bli behandlet i ettertid, i følge Counter-Strike Professional Player's Association (herav CSPPA).

Spillerforeningen gikk dermed ut med følgende melding på Twitter:

I pressemeldingen står følgende:

– CSPPA har gjentatte ganger forsøkt å få Blast til å diskutere med spillerne om bruk og lagring av video- og lydopptak av kamper, og har poengtert at måten de ønsker å gjøre dette på er både skadelig og ulovlig. De har ingen klare avtaler med spillerne om hvordan de skal lagre og bruke denne informasjonen, inkludert personlige ting. Blast har nektet å diskutere dette med spillerne.

Turneringen kom omsider i gang tre timer senere, og de fleste trodde på dette tidspunktet at Blast hadde løst problemene.

LES OGSÅ: Seriespillvinneren i Telialigaen inviteres til stor Blast-kvalifisering

Hvilke problem?

Onsdag ettermiddag dukket det imidlertid opp et nytt dokument på Twitter, denne gangen fra lagene og spillerne som går tvert i mot det CSPPA hadde påstått tirsdag.

I dokumentet forteller spillerne at problemene med lagring av kommunikasjon ble løst allerede 23. november.

– Vi skjønner ikke hvordan og hvorfor CSPPA blander seg inn i et problem som allerede er løst, uten å i det hele tatt undersøke om problemstillingen er tatt opp tidligere som i denne saken, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

– Intensjonene til CSPPA er ikke gode

Les også
VOID klare for førstedivisjon - Låner inn «Ruyter» fra 777 

En anonym klubbeier har uttalt seg til HLTV.org om saken.

– Intensjonene til CSPPA er ikke gode. De vil ha fortjeneste, og det får de til ved å finne opp problemer i allerede fungerende system rundt dem. Metodene brukt av de ansatte i foreningen er godt dokumentert i andre sporter rundt om i verden i en årrekke, men en relativt ny industri som e-sport vet man ikke om dette. Det er perfekt for dem.

Klubbeieren er nådeløs i kritikken mot spillerforeningen, og fortsetter.

– Det handler om å skape splittelse og konflikter - dem mot oss (klubbene red. anm.). En reell forening som representerer spillerne ville ikke gjort noe av det, og de ville ikke fungert som agenter. Det ville vært åpenhet og samarbeid om deres agenda, slik at vi kunne fått til en produktiv dialog, og spillerne ville vært stolte medlemmer.

Personen mener at foreningen kun er til for å skape kaos, noe som han mener kom frem i lyset med det som skjedde tirsdag.

– Turneringspauser, verdensrangering og lignende er ting vi allerede har hatt og forhandler om hele tiden. CSPPA har ikke endret dette på noen måte, til tross for falske anklager om at dette har vært et problem før. De fleste lag har aldri hatt en eneste samtale med CSPPA. Hvorfor skulle de ha en samtale med oss? De har ingen interesse om å forbedre ting. De forvirrer og sprer feilinformasjon for å skape kaos og PR. Det kommer ingenting godt ut av foreningen, og de må stoppes, så noen som virkelig ønsker spillerne og lagenes beste kan komme inn i e-sporten, forteller laglederen til HLTV.org.

Siste fra forsiden