Fallout 4 - PlayStation Plus

Full forvirring rundt Fallout 4-oppgradering via PlayStation Plus

Bethesda jobber med saken.

Bethesda

TLDR

  • Bethesda lanserte nylig en oppgradert versjon av Fallout 4 til PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S, som var gratis for de som allerede eide spillet.
  • De som har skaffet seg spillet via PlayStation Plus måtte imidlertid betale for oppgraderingen, noe som har ført til stor misnøye blant spillere på sosiale medier.
  • Bethesda forklarer nå at oppgraderingen vil bli tilgjengelig for PlayStation Plus Extra- eller Premium-medlemmer, men situasjonen for de med PlayStation Plus Essential er ennå uklar.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Torsdag slapp Bethesda sine såkalte nestegenerasjonsoppgraderinger for Fallout 4, for PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S. Den overhalte versjonen av spillet er gratis for alle som allerede eier spillet, men de som fikk Fallout 4 via PlayStation Plus har blitt møtt med krav om betaling.

På sosiale medier har fans strømmet til for å dele sin misnøye. Mange føler seg snytt fordi Bethesda aldri gjorde det klart på forhånd at oppgraderingen ikke ville bli gratis for de som for eksempel hentet ut spillet da det var gratis via PlayStation Plus eller som del av PlayStation Plus Collection.

I tillegg er tilbudsperioden for Fallout – som lenge var tilgjengelig i forbindelse med lansering av TV-serien – nå over. Fallout 4 koster dermed igjen 219 kroner via PlayStation-butikken.

Fallout 4-oppgraderingen er gratis for de som eier spillet på PC, PlayStation 4 og Xbox One.
Bethesda

Noen timer etter at kaoset begynte, rykket Bethesda ut med en oppdatering på situasjonen. Via X forklarer utvikleren at nestegenerasjonsoppgraderingen vil bli tilgjengelig for de som abonnerer på nivået PlayStation Plus Extra.

– Vi har sett litt forvirring angående gratisoppgraderingen for Fallout 4 for PlayStation Plus Extra-medlemmer. Fallout 4s nestegenerasjons­oppdatering vil bli tilgjengelig for PlayStation Plus Extra-medlemmer via PlayStation Game Catalog. Vi setter pris på deres tålmodighet mens teamene våre jobber med dette.

Mens det er gode nyheter for abonnenter på PlayStation Plus Extra og PlayStation Plus Premium, er det uklart hva som skjer med de på PlayStation Plus Essential. På spørsmål om saken, forteller Bethesdas brukerstøtteteam kun at det ikke har noen informasjon om hva som skjer.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Oppgraderingen for Fallout 4 er for øvrig gratis og tilgjengelig nå for de som har spillet via Xbox Game Pass.

LES OGSÅ: Millioner av spillere har flokket til Fallout-spillene »

Siste fra forsiden