Full pinne med Medal of Honor

Utviklerne hevder de utnytter PS3-en maksimalt.

Det kan ikke feies under teppet at Playstation 3 hadde en vanskelig fødsel. Blant flere problemer var konsollens nokså magre spillutvalg. Det tok seg riktignok opp etter hvert, men et problem var en gjenganger i lang tid: Nemlig at såkalte multi-plattform utgivelser hadde en tendens til å kjøre desidert dårligst på PS3-en.

Utviklerne forklarte dette med at konsollen rett og slett var svært vanskelig å utvikle spill til, og noen trakk det som langt som å si at det var fundamentale feil med konsollen. Heldigvis har disse problemene og de medfølgende uttalelsene stadig blitt færre, antageligvis i all hovedsak fordi utviklerne etter hvert har lært seg å kjenne konsollen bedre. Og ikke minst, kontinuerlig utvikling av såkalte developer-kits.

En trend som blir ytterligere forsterket med siste uttalelse fra utvikleren og utgiveren Electronic Arts. Ett av EAs større prosjekter for tiden er som kjent relansering av serien Medal of Honor.

Medal of Honor er ingen nykommer; flere har nok mange gode minner som beintøff soldat fra andre verdenskrig. Fokuset vil dog denne gang ikke være på andre verdenskrig, men moderne krigføring i skoene til eliteenheten Tier One.

Rollebytte?

Nettsiden CVG tok seg nylig en lengre prat med en av spillets utviklere, Richard Farrelly. Under intervjuet med Farrelly kom spørsmålet opp om det tekniske aspektet ved utviklingen:

Vi leder med PS3-en; det er PS3-en vi utvikler spillet med.

Deretter ble Farrelly spurt hvorvidt dette ville være en fordel for PS3-eiere.

– Vi jobber hardt med å levere den samme opplevelsen på alle plattformene. For min del er nok det viktigste at alle som spiller Medal of Honor blir fornøyde. Jeg antar fordelen for PS3-eiere er at ettersom vi leder med PS3-en, vil spillet bli presset til maks for hva konsollen klarer.

Med tanke på at PS3-en angivelig har et lite hav av krefter å ta av, er det ingen liten påstand Farrelly kommer med. Uansett lover det i hvert fall bra for PS3-eiere, som tidligere har måttet tåle dårlige porteringer. Spennende blir det også å se hvordan spillet kjører på andre plattformer, ettersom rollene denne gang er snudd.

Les også: God of War IV: Modern Warfare?

Les også: Go selger ikke som forventet

Les også: Fikk kniv i skallen

Siste fra forsiden