Funcom forteller om The Secret World

Funcom har nå røpet de første konkrete detaljene om The Secret World, det kommende MMO-spillet deres.

Den norske utvikleren Funcom har nå kunngjort prosjektet de har promotert den siste uken, The Secret World. Spillet er et massivt flerspillerrollespill som tar for seg myter, konspirasjonsteorier og legender fra virkeligheten, og blander disse sammen. Handlingen foregår i nåtiden, i byer som New York, London og Shanghai.

Konseptbilde

I pressemeldingen sin beskriver Funcom The Secret World som en moderne verden fylt med action, skrekk og intrikate konspirasjoner. Den hemmelige verdenen er en verden med magi, monstre og eldgamle krefter som kjemper mot hverandre over kontrollen. Her kan spillerne ta del i historiens største konspirasjoner og kjempe mot mørkets krefter.

– Det er et av de første spillene i denne sjangeren som foregår i virkeligheten og i vår tid. Derfor er det en ny og spennende vri på onlinerollespillsjangeren, som har veldig mange science fiction- og fantasyspill, forteller Funcoms Erling Ellingsen i en kommentar til VG Nett.

The Secret World beskrives som hjertebarnet til Ragnar Törnquist, mannen bak Den Lengste Reisen og Drømmefall. Funcom-folkene mener at Törnquist er en av bransjens beste historieskapere, og tror at det at han nå jobber med et massivt flerspillerspill vil få svært interessante resultater. I pressemeldingen forteller Törnquist dette om prosjektet:

– Vi begynte å tenke på å lage en onlinebasert nåtidsverden for over ti år siden, og i årenes løp har ideene utviklet seg. Vi hadde lyst til å lage en annerledes onlineverden, som er både skremmende og nåtidsbasert samtidig som den er dypere og nærmere vår egen virkelighet. Målet vårt er å lage en verden hvor spillerne føler at de er en del av noe stort, mystisk og episk.

Spillet skal være myntet på en voksen målgruppe, og dette gjør at Funcom slipper å inngå kompromisser i forhold til innholdet. Mens andre spill i sjangeren må ta hensyn til yngre spillere, står utviklerne bak The Secret World fritt til å bruke "voksne" elementer i spillet.

The Secret World kommer til PC og Xbox 360, men vi har for øyeblikket ikke fått noen utgivelsesdato. Dette er etter alt å dømme spillet som tidligere var kjent som The World Online.

Siste fra forsiden