Funcom kunngjør Age of Conan

Norske Funcom har endlig kommet med den offisielle kunngjøringen av actionrollespillet Age of Conan, som skal lanseres til neste år.

Age of Conan - Hyborian Adventures er et onlinebasert actionrollespill som skal lanseres i løpet av første halvdel av 2006. Spillet skryter av en blanding av en dyp, historiedrevet enspilleropplevelse som etter hvert går over til en brutal flerspilleropplevelse mot slutten av spillet. I enspillerdelen får du muligheten til å bygge opp karakteren din og forberede deg på eventyret som venter på nettet.

Funcom lover å tilby en troverdig versjon av det mørke fantasyuniverset til Robert E. Howard - en verden full av ondskapsfulle guder, mytiske monstre, tapte sivilisasjoner og en menneskerase som sliter for å overleve. Spillet foregår i den æraen hvor Conan var konge over Aquilonia, og dette betyr naturligvis at det ikke blir mulig å spille som Conan selv. Etter hvert som du blir mektigere og mektigere får du imidlertid bedre kontakt med han og de andre toppene i Aquilonia.

Age of Conan blander de beste elementene fra actionspill og rollespill, og i stedet for å komme med et tradisjonelt formelpreget kampsystem, er systemet i Age of Conan basert på Funcom sin "Real Combat"-motor, som gir spilleren ekstra kontroll i kampsituasjonene. Ved hjelp av dette systemet kan du kontrollere hvor du vil svinge våpenet ditt i sanntid.

I flerspillerdelen kan spillere gå sammen i klaner, og får for første gang i et onlinespill muligheten til å kommandere ikke-spillende karakterer i kamp, noe som i følge Funcom vil tillate enorme flerspillerslag. Dessuten vil det være mulig å beleire fiendens slott, blant annet ved hjelp av beleiringsvåpen som katapulter.

- Vi forsøker å lage den ultimate gjenskapelsen av Conans univers, og fyller det med innhold du aldri før har sett i et online spill, forteller Gaute Godager, spillregissør og Funcom-sjef i en pressemelding. Han forteller videre at Age of Conan vil la spilleren fortsette å leve videre i universet der rollespill vanligvis slutter.

For mer informasjon om spillet, inkludert et omfattende FAQ-dokument, kan du besøke det offisielle nettstedet, ved å følge lenken nederst på siden. Her er de ni første skjermbildene:

Siste fra forsiden