Funcom med Conan-rollespill neste år

Funcom har tidligere røpet at de har flere neste-generasjons-rollespillprosjekter i ermet. I dag avslørte de ett av dem.

Under en gjesteforelesning av Funcom-sjefen Gaute Godager på Høgskolen i Molde tidligere i dag, fikk deltagere vite at Funcom jobber med et nytt rollespill basert på myten rundt Conan. Forelesningen, som dreide seg om teknologien bak massive onlinespill, brukte det kommende rollespillet som eksempel.

Det ble vist ulike bilder, blant annet et bilde der en kvinnelig soldat med pil og bue angriper to elefanter kontrollert av mennesker. Bildet viste at Funcom hadde kommet et langt stykke når det gjelder sanntidslys- og skygge. Tåke langs bakken og alle detaljene fikk det hele til å virke veldig atmosfærisk, og mye tyder på at de har utviklet en helt ny teknologi for dette.

Et annet bilde viste en kriger som så utover en diger norskinspirert dal, som strakk seg innover mot en fjellkjede. Godager fortalte at spilleren kunne bevege seg hvor som helst, så langt øye kunne se. Det ser ut til at Funcom bruker en lånt teknologi for trær og skog, og de kunne vise enorme skogområder, men det ble ikke nevnt navnet på denne teknologien.

Andre bilder viste detaljrikdommen til karakterene og rustningene. Det hele så veldig realistisk ut, skal vi tro deltakerne. Avslutningsvis viste Funcom et bilde hvor en karakter hadde kappet hodet av en annen. Hodet ble kastet i luften, noe som tyder på ekte skadesystem.

I følge en av deltagerne på foredraget, kunne det virke som om Funcom satset på et rollespill hvor man i utgangspunktet spilte lokalt alene, men at man etterhvert beveget seg på nett i en massiv verden. Minimumskravene Funcom sikter mot er Pentium IV 3 GHz, 512 MB RAM og Radeon 9800-skjermkort.

Det går rykter om en ny Conan-film i 2006, og det kan godt tenkes at Funcom her jobber med et lisensiert produkt. Vi lyktes ikke å få noen kommentar til dette fra Funcom i dag, men vi ser frem til mer offisiell informasjon fra Funcom i tiden som kommer, og forventer at de avslører flere detaljer under E3 i mai.

Siste fra forsiden