Fyr opp ditt nyoppussede Rock Band 2

Stor oppdatering klar til nedlasting for Xbox 360-eiere.

Rock Band er i vinden for tiden, med The Beatles: Rock Band. Men for alt annet enn Beatles-behovet ditt er det andre spill som gjelder. Både Guitar Hero og Rock Band er fullverdige alternativer, det som trekker i sistnevntes suverene favør er det svært så omfattende låtutvalget. Spillet har fått nye sanger hver eneste uke mer eller mindre siden lansering, og totalen nærmer seg 1000 låter som kan nytes med bare én disk stående i konsollen.

Men når det gjelder brukergenerert innhold står Harmonix relativt svakt. Guitar Hero har en stund hatt det omstridte GHTunes som lar entusiaster komponere og distribuere sin egne mesterstykker, dessverre i begrenset lydkvalitet. For Rock Band-eiere har det ikke vært noe kreativt utløp enda, men med den ferske oppdateringen er spillets lovende Rock Band Network kanskje enda et steg nærmere allmenn tilgjengelighet.

Denne ekstrafunksjonen er fortsatt i stengt betafase. Rock Band Network lar spillerne dele egenlagde sanger med andre. Men hvor GHTunes bare tar i bruk spillets egne musikkredigeringsprogram krever Rock Band Network littegrann mer tekniske kunnskaper, og fremfor alt en PC. Etter å ha lagd en egen sang, redigert og fikset den såkalte chartingen med et MIDI-program legges sangen ut på nett, etter godkjenning fra Harmonix selv.

Testerne av Rock Band Network får med denne oppdateringen endelig bruke Audition Mode, som gir muligheten til å teste det egenlagde materialet på konsollen før det legges ut på nett for alle og enhver. Andre nyheter oppdateringen &ndash som skal være tilgjengelig til Xbox 360 nå &ndash gir er mulighet for å laste ned sanger samtidig som man gjør andre ting, såkalt bakgrunnsnedlasting. Er du travel kan du nå sette opp en liste over sanger som skal lastes ned, og så tas de etter hvert som de blir ferdige. Denne funksjonen har oppstått gjennom et samarbeid mellom Microsoft og Harmonix, og for øyeblikket er det bare Xbox-eiere som får prøve seg som rockespillstjerner. Det snakkes om at de beste sangene vil bli sluppet som nedlastbart innhold til PS3 og Wii ved en senere anledning.

I tillegg har oppgraderingene Rock Band: The Beatles hadde for hammer ons og pulls offs blitt implementert i Rock Band 2. Nå vil også Ion-trommsettene være mer følsomme for slag, det registreres hvor hardt man slår både i trommsoloene underveis i sangene og i freestyle-modusen. Sanglisten kan nå rangeres etter antall oppnådde stjerner, praktisk hvis du vil ha en enklere måte å finne ut hvilke sanger som enda ikke har blitt femstjernet.

Det bør også nevnes at Rock Band 2 endelig er klart for Wii også. Mildt sjokkerende er det kanskje at spillet enda ikke har kommet ut, men vi snakker om de samme folka som brukte nesten ett helt år på å få det første Rock Band-spillet over dammen til oss europeere. Nøyaktig dato har vi imidlertid ikke fått enda, men spillet slippes i oktober.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden