G2A

G2As løfte om blokkering av stjålne spillnøkler har fått en lunken mottakelse fra utviklere

Samtidig krever Subnautica-studioet millionerstatning fra nettbutikken.

Skjermbilde av G2A.com

Det var i midten av juli at den omdiskuterte nettbutikken G2A foreslo å implementere en løsning for å stanse salg av stjålne og ellers ureglementerte spillnøkler. Haken var imidlertid at minst 100 utviklere og eller utgivere måtte melde seg på programmet før noe ble gjort, og responsen så langt har vært lunken.

Utviklerne har stort sett holdt seg unna G2As nyeste tilbud.
G2A

I en ny oppdatering på sine nettsider melder G2A at bare 19 studioer har vist noen interesse. Blant disse er større aktører som Eve Online-skaper CCP Games og utgiveren Deep Silver, som får stor honnør fra G2A.

Nå har butikken forlenget tidsfristen på å melde seg, som opprinnelig skulle gå ut 15. august. Håpet er å få kontakt med utviklere på den kommende Gamescom-messa, der G2A håper å overtale flere til å henge seg på.

Lovet erstatning – fikk krav på 2,6 millioner

Krigen mellom G2A og utviklere har pågått i flere år, da sistnevnte mener butikken tjener seg rik på videresalg av spillnøkler som ofte blir skaffet på uærlig vis. Konflikten har trappet seg kraftig opp de siste månedene, og førte blant annet til en stor etisk overtramp fra butikkens side.

I et forsøk på å renvaske seg lovet G2A å betale tilbake ti ganger så mye som utviklere mener de har vært svindlet for – gitt at svindelen kunne dokumenteres. Det løftet har Subnautica-utvikler Unknown Worlds tilsynelatende tenkt til å teste.

I en kommentar på Gameindustry.biz sin artikkel om den ovennevnte forlengelsen av fristen for å melde seg på G2As nye antisvindelprogram, tar Unknown Worlds-sjef Charlie Cleveland et oppgjør med butikken.

– Vi betalte 30 000 dollar (omtrent 260 000 kroner, journ.anm) i tilbakekrav på salg utført med kredittkort på grunn av G2A. Så om dere virkelig mener alvor vil dere nå betale oss (Unknown Worlds) 300 000 dollar, skriver Cleveland.

Han sikter til tap Unknown Worlds led i forbindelse med spillet Natural Selection 2 fra 2012. Som PC Gamer meldte i 2013 ble over 1300 nøkler kjøpt med stjålne kredittkort og solgt videre gjennom nettbutikker som G2A. Mange kjøpere fikk ikke spillet, og utvikleren satt igjen med regninga.

Videre stiller Cleveland spørsmål ved G2As beslutning om å offentliggjøre de 19 selskapene som har registrert seg. Han mener dette kun er for å belyse hvem som ikke er med, som kan resultere i kritikk fra forbrukere som ikke forstår hvorfor utviklere ikke ønsker å ha noe med nettbutikken å gjøre.

– Vi eksisterte ikke i 2013

G2A vil imidlertid ikke ha noe av kritikken fra Cleveland. I en fersk oppdatering på sine nettsider skriver butikken at den først ble opprettet i 2014, og at den dermed ikke kan klandres for problemene rundt Natural Selection 2 året før.

– Dette er løgn, og vi forventer at han redigerer innlegget sitt, eller i hvert fall beklager, skriver G2A.

Les også
G2A innrømmer salg av stjålne spillnøkler – må betale 400 000 kroner i erstatning til én utvikler

Unknown Worlds er for øvrig ikke den eneste som tester erstatningsgarantien til G2A. Utvikleren bak strategispillet Factorio, Wube Software, hevdet de brukte over 6000 dollar på tilbakebetalinger som følge av salg av nøkler fra G2A. G2A skal visstnok ha hyret inn et eksternt revisorfirma for å gå over kravet, og forteller at det vil ta en stund å behandle saken.

Les også: – Piratkopier heller spillene våre enn å kjøpe dem fra G2A »

Siste fra forsiden