G2A

G2A med gigantisk etisk overtramp

Ba nettsteder om å publisere selvskreven artikkel, men unngå å nevne at G2A var avsender.

Skjermbilde av G2A.com

Markedsplassen G2A er i hardt vær igjen, etter at en av deres ansatte kom med et svært så uetisk tilbud til den redaksjonelle spillnettsiden Indiegamesplus.com, samt ni andre nettsteder vi ikke har navn på ennå.

Representanten foreslo at nettstedet kunne publisere en artikkel ferdigskrevet av G2A med tittelen «Selling stolen keys on gaming marketplaces is pretty much impossible», men uten å nevne at G2A var avsender av budskapet. Du kan se utdrag fra e-posten som ble sendt til Thomas Faust i tweeten nedenfor.

G2A svarte ikke lenge etter på Fausts tweet, der de forteller at e-posten ble sendt til nettstedet, samt ni andre nettsteder, av en ansatt uten deres godkjennelse.

En slik forespørsel bryter selvfølgelig med etiske redaksjonelle linjer – ikke bare her i Norge, men internasjonalt. Å publisere ferdigskrevne artikler som søker å sette et selskap eller en person i et bedre lys, uten å være tydelig på hvem som er avsender, er noe som aldri skal skje.

For ordens skyld: vi har ikke selv fått denne henvendelsen fra G2A. Vi i Gamer.no får likevel av og til henvendelser av denne arten fra gamblingselskaper eller andre aktører utenfor bransjen, og ytterst sjelden ber de oss om å skjule avsender. Det har aldri kommet en slik forespørsel fra etablerte selskap i spillindustrien. Derfor er det er svært oppsiktsvekkende at en aktør gjør dette.

Hardt vær

For noen dager siden skrev vi om hvordan flere spillutviklere gikk i strupen på markedsplassen G2A. G2A svarte på kritikken, blant annet med å love å betale utviklere ti ganger den inntekten de taper, dersom de kan bevise at spillnøkler kjøpt fra deres markedsplass er anskaffet via såkalt «chargeback»-lurerier – en praksis som innebærer at man avbryter kredittkorttransaksjoner, og dermed får tilbake penger. Responsen fra utviklerne har vært mer kritikk.

De har også lovet nok en oppdatering denne uken for å stake ut veien videre, for å komme kritikken i møte.

Til syvende og sist virker det nå som om indieaktører i spillmarkedet ikke ønsker å være på plattformen i det hele tatt, og vil helst at G2A fjerner nøkler av spillene deres fra systemet. Faktisk eksisterer det en signaturkampanje akkurat nå som indikerer det.

For noen år siden var CD Projekt RED også skeptiske til G2A.
The Witcher 3-utvikleren går i strupen på spillnøkkelbutikk »

Siste fra forsiden