Piratkopiering G2A

Utviklere: – Piratkopier heller spillene våre enn å kjøpe dem fra G2A

En rekke utviklere gir tommelen ned til det kontroversielle nettmarkedet.

Colourbox

De siste dagene har flere spillutviklere og studio gått i strupen på markedsplassen G2A, da man fant ut at deres annonser plasseres høyere enn utviklerne selv på Google.

– Vi tjener ingen penger på spillene våre dersom folk kjøper dem via disse annonsene. Vi vil heller at dere piratkopierer spillene enn å kjøpe dem fra G2A. Faktisk! Utviklere tjener ikke noe på det uansett, så vi vil mye heller at G2A ikke får inntekter på dem heller, skriver Mike Rose på Twitter. Han jobbet tidligere for spillutgiveren tinyBuild, og jobber nå for No More Robots.

Rose fikk fort følge av andre som alle hadde lignende problemer med G2A. Et eksempel er Vlambeers Rami Ismail, som siterer Roses tweet og legger seg på samme linje.

– Hvis du ikke har råd til, eller ønsker å, kjøpe spillene våre til fullpris, så ser vi heller at du piratkopierer dem enn at du kjøper dem fra en «key reseller». Disse sidene koster oss så mye potensiell utviklingstid som vi må bruke på kundebehandling til dem som ender opp med falske eller deaktiverte nøkler, istemmer han.

Også Chet Faliszek, som tidligere jobbet for Valve med Half-Life og Portal, men nå jobber for Stray Bombay, går hardt ut mot G2A og kaller dem «drittsekker» i kjølvannet av Roses tweet.

G2A har så langt ikke uttalt seg om kritikken.

Kontroversiell markedsplass

G2A er et sted som lar private aktører selge spillnøkler, men det er noe man bør være svært skeptisk til som hovedregel. Hvor nøklene har opphav, og hvorfor de er så mye billigere enn vanlig kan skyldes flere ting – både legitime og ikke-legitime.

Dette er langt fra første gang G2A og andre ikke-godkjente «key resellers» havner i negativt søkelys. For noen år siden ble det et spetakkel da Ubisoft deaktiverte «svindelnøkler» fra billige nettbutikker, noe som tok mange spillere på senga. Enden på visa da ble at Ubisoft ga tilbake nøkler til de kundene som allerede hadde aktivert og spilt spillet. Alle andre svindelnøkler ble deaktivert.

Dette er ikke første gang spillutviklere er på godfot med pirater.
Spillutgiveren takket piratene for interessen i et forum der spillet ble delt ulovlig »

Siste fra forsiden