G2A - Wube

G2A innrømmer salg av stjålne spillnøkler – må betale 400 000 kroner i erstatning til én utvikler

Skjermbilde av G2A.com

Det nærmer seg ett år siden G2A lovte store erstatningssummer til utviklere som kunne bevise at deres spillnøkler var solgt ulovlig i den kontroversielle markedsplassen. Målet var å vise at G2A kun har rent mel i posen, men kanskje gikk det ikke helt etter planen.

Factorio-skaper Wube fikk erstatning fra G2A.
Wube Software

I en pressemelding skriver G2A at tsjekkiske Wube Software var den eneste utvikleren som benyttet seg av tilbudet. Partene jobbet sammen for å undersøke salg av nøkler for spillet Factorio, og kom til slutt frem til at 198 ureglementerte eller falske nøkler ble solgt gjennom G2A.

Til Gamesindustry.biz forteller Wube at disse nøklene kostet utvikleren 3960 dollar, via erstatningskrav fra kredittkortselskap som ikke fikk pengene sine eller spillere som ikke fikk spillet de hadde betalt for. Med G2As løfte om å tilbakebetale ti ganger svindelbeløpet kom erstatningssummen på 39 600 dollar, eller snaue 394 000 kroner med dagens kurs.

Wube skal allerede ha fått betalt, og håper nå at deres seier kan hjelpe andre utviklere i fremtiden. G2A skriver på sin side at denne prosessen har bevist at selskapet tar situasjonen på alvor, og lover flere tilbakebetalinger til alle utviklere som kan bevise at de har vært utsatt for svindel.

– Spillutviklerne har vår solidaritet og sympati rundt dette problemet, og vi ønsker å fortsette å bygge broer. Nå som hovedpoenget vårt er bevist, om hvor alvorlig det er med svindel i bransjen, vil vi heretter kompensere utviklere for erstatningskrav de får knytte til salg av nøkler via markedsplassen G2A – gitt at de kan bevise at nøklene var falske.

LES OGSÅ: Utviklere vil heller at du priatkopierer spill enn at du kjøper dem fra G2A »

Siste fra forsiden