Bulletstorm-utgiveren avslutter kortlevd samarbeid med utskjelt nettbutikk

Gearbox ser ut til å ha ment alvor da de luftet sitt ultimatum til den beryktede digital-nøkkel-butikken G2A.

Gearbox Publishing

Med utgivelsen av Bulletstorm: Full Clip Edition 7. april – en nyoppussing av People Can Flys Bulletstorm – kunngjorde utgiveren Gearbox forrige uke at de ville samarbeide med nettbutikken G2A om en eksklusiv samlerutgave av spillet.

Bare noen dager etterpå ble det klart at samarbeidet var ved veis ende.

G2A – en nettbutikk hvor man kan kjøpe digitale spill-nøkler – er beryktet for å være en enkel måte for svindlere å selge nøkler på stjålne kredittkort på. Like etter kunngjøringen om samarbeidet fikk Gearbox sterk kritikk fra blant annet YouTube-personligheten John «TotalBiscuit» Bain, som mente det var helt feil av selskapet å inngå samarbeid med nettbutikken.

– G2A er et selskap som tjener direkte på tyvgods takket være deres manglende evne til å ta ansvar for sine forretninger, mener Bain i en video på sin YouTube-kanal.

Fikk ultimatum fra Gearbox

Bains video førte til sterke reaksjoner fra publikum, og det endte med at Gearbox, sammen med Bain, satte sammen en liste med krav G2A måtte oppfylle om de ønsket å fortsette samarbeidet.

Samlerutgaven G2A i utgangspunktet hadde eksklusivitet på.
Gearbox Publishing

Ett av kravene var at butikken skulle tilby kunder gratis «G2A Shield», en form for svindelforsikring de per nå selger som en tilleggstjeneste.

Et annet krav var at innen Bulletstorm: Full Clip Edition ble sluppet på PC, skulle G2A offentlig kunngjøre innføringen av et nytt system hvor sertifiserte utviklere og utgivere kan gå inn og markere svindlere i nettbutikken for umiddelbar fjerning.

G2A har i skrivende stund ikke gått offentlig med noe, og med det er Gearbox i full sving med avslutningen av sitt samarbeid: Det kommer ikke opp noen resultater om du søker på «Bulletstorm» på G2A.

– Gearbox Publishing vil gjøre sitt for å unngå direkte støtte av en virksomhet som ikke har gitt sin offentlige støtte til beskyttelsen av sine kunder og utgivere. Vi har ikke kontroll på hvor G2As nøkler kommer fra, men vi kan i dag bekrefte at vi nå holder på å avslutte samarbeidet med nettbutikken, forteller publiseringssjef i Gearbox Publishing, Steve Gibson i en uttalelse til Polygon.

Fikk du med deg spesifikasjonene til Project Scorpio? Her er listen.

Siste fra forsiden