Game Boy gjenoppstår i ny og forbedret form

Utstyrsprodusenten Hyperkin skal slippe den i sommer.

Andrew Liszewski, Gizmodo

Etter Nintendos retrosatsing med miniatyrvarianter av NES og Super Nintendo er det mange som antar at en tilsvarende Game Boy-relansering ligger i kortene. Men selv om Nintendo har holdt kortene tett til brystene, benytter utstyrsprodusenten Hyperkin sjansen til å komme dem litt i forkjøpet. Dette melder Gizmodo.

LES TILBAKEBLIKK: Derfor dominerte Game Boy håndholdtspilling i over ti år »

Under CES-messen i Los Angeles har selskapet vist frem en prototyp de foreløpig kaller Ultra Game Boy. Det er i bunn og grunn en forbedret variant av den opprinnelige Game Boy-konsollen, og spiller dermed Game Boy-kassetter i en kasettinngang bak – akkurat som i gamle dager. Ingen spill er bygget inn i konsollen.

Slik ser den ut med bakbelysning.
Andrew Liszewski, Gizmodo

Den nye varianten er laget i aluminium, og blir dermed litt tyngre enn den snart 30 år gamle håndholdtkonsollen. Batteritiden skal være på seks timer, og i stedet for utbyttbare batterier har utstyrsprodusenten bygget inn et oppladbart ett som lades via en USB-C-inngang.

Volum- og kontrastknottene fra den opprinnelige konsollen er på plass, men Hyperkin har i tillegg lagt til en knott som regulerer lysstyrken til den innebygde LCD-skjermen. Dersom du foretrekker å slite med lysforholdene, og heller vil ha den autentiske «jeg-ser-ingenting-på-grunn-av-sollyset»-opplevelsen, kan du skru av baklyset helt. På lydfronten byr konsollen på stereohøytalere, som altså er hakket hvassere enn originalens mono-varianter.

Ultra Game Boy-konsollen skal slippes i løpet av sommeren, og skal koste litt under en tusenlapp. Du kan se konsollen i aksjon i videoen nedenfor.

(Bilder gjengitt med tillatelse fra Gizmodo.)

Siste fra forsiden