Feature Fra gutt til mann

Den opprinnelige Game Boy-konsollen er en liten murstein av en håndholdt konsoll. (Bilde: William Warby/Creative Commons)

Det enkle er ofte det beste

Derfor dominerte Game Boy håndholdtspilling i over ti år.

Vi befinner oss i Norge høsten 1990. Nyhetsbildet er preget av Iraks ferske invasjon av Kuwait. Tyskland jobber hardt med å stabilisere seg etter Berlinmurens fall året før. Verden har nylig jublet over at Nelson Mandela ble løslatt fra fengslene i Sør-Afrika og trønderne jubler over at Rosenborg ligger an til å vinne seriegull. Hjemme alene, Ghost, Pretty Woman og Danser med ulver går sin seiersgang på kino mens MC Hammer og Vanilla Ice herjer hitlistene, sammen med Madonna, Roxette og Sinead O’Connor. Dataspill opplever vi på Nintendos 8-bit-maskin, Amiga og Commodore 64. Det ryktes at en ny Nintendo – Super Nintendo – skal dukke opp i Japan i løpet av året, men det skal gå mange år før den kommer til Norge.

Historien om Tetris og hvordan Nintendo sikret seg rettighetene til spillet for Game Boy er verdt en artikkel i seg selv. (Foto: William Warby/Creative Commons).
Historien om Tetris og hvordan Nintendo sikret seg rettighetene til spillet for Game Boy er verdt en artikkel i seg selv. (Foto: William Warby/Creative Commons).

En annen Nintendo-maskin lanseres dog i Norge dette året. Game Boy. En liten grå murstein av en maskin med styrekryss, fire knapper og en grønn skjerm som skulle ende opp som en av de mest seiglivede og bestselgende konsollene noen gang. Sammen med varianter som Game Boy Pocket, Game Boy Light og Game Boy Color er det solgt over 118 millioner Game Boy-maskiner på verdensbasis siden konsollen for første gang ble lansert i Japan 21. april 1989. Kun Nintendo DS og PlayStation 2 har solgt mer.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Allerede medlem?

Les kommentarene (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen