Elasto Mania Remastered

Elasto Mania pusses opp – slippes i ny versjon til PC og konsoll

Den gamle PC-klassikeren har fått nytt liv.

Elasto Mania Team

I løpet av året slipper utviklerne av Elasto Mania en ny utgave av det velkjente motorcrossspillet, kalt Elasto Mania Remastered. Denne nye versjonen slippes til Nintendo Switch, PlayStation 4 og 5, Xbox One og Series X/S og PC i løpet av 2021. Det forteller utviklerne på nettsiden til spillet.

Elasto Mania-trailer. Viser den nåværende PC-utgaven. (Video: Elasto Mania Team)

Etter alt å dømme er det ikke den store oppgraderingen å skimte, men grafikken skal ha fått et løft. Ingen skjermbilder eller trailere har blitt sluppet, men det virker å være snakk om teksturer med høyere oppløsning.

Ellers nevnes det at man får «some more goodies», uten at det sier oss mye.

Var du en av dem som kjøpte spillet da det ble sluppet på Steam i fjor, får du Remastered-utgaven gratis.

PC-farsott rundt år 2000

Elasto Mania, og forløperen Action SuperCross, var en farsott blant norske PC-spillere rundt milenniet. Det todimensjonale motorsykkelspillet går ut på å snappe opp epler i stadig mer ambisiøse baner, og å knuse rekordtidene for å bevise at man er best.

Mye av moroa kommer fra fysikken og det å bare holde seg på hjulene. Du dør ikke før hodet treffer bakken eller en kant, mens resten av kroppen merkelig nok kan kjøre gjennom alt av hindre. Blant annet gjør dette at man kan hekte hjulene på plattformer, og kjøre opp ned, eller langs vegger.

I senere år har Trials-serien plukket opp litt av arven til Elasto Mania, uten å helt by på det samme.

Siste fra forsiden