Her kan du se den ekstremt sjeldne NES-versjon av Sim City for første gang på 27 år

Det finnes spill som av ulike årsaker er særdeles sjeldne og vanskelige å spore opp, og blant disse er Nintendo Entertainment System-versjonen av klassikeren Sim City. Faktisk finnes det bare ett eksemplar av dette, og dette er nå funnet, melder Kotaku.

NES-utgaven av Sim City var en prototype som dukket opp på elektronikkmessen Winter Consumer Electronics Show i 1991, og som deretter forsvant.

En stiftelse ved navn Video Game History Foundation fant imidlertid den uferdige prototypeversjonen på en retrospill-messe i fjor, hvor en samler viste seg å være i besittelse av klenodiet for å vise det frem for andre.

Video Game History Foundation

Første video av spillet på 27 år

Denne ble så digitalisert av stiftelsen med tillatelse fra eieren, og nylig la de ut en video som viser NES-versjonen av Sim City for første gang på 27 år. Videoen ser du øverst i artikkelen.

NES-versjonen av Sim City ble kunngjort samtidig med Super Nintendo-utgaven i 1991, men ble altså kansellert like etter, og prototypeversjonen endte dermed opp med å være en «hellig gral» for samlere av retrospill.

Etter å ha analysert NES-versjonen av Sim City grundig konkluderte Video Game History Foundation med at spillet er mer eller mindre identisk med Super Nintendo-versjonen, med unntak av grafikken.

Prototypen har naturlig nok en del mangler og ifølge stiftelsen også «kritiske feil», men mesteparten av funksjonene er intakte og spillet er fullstendig spillbart.

Mer informasjon om detektivarbeidet og den grundige tekniske analysen kan du finne hos Video Game History Foundation.

Les også: Dette spillet koster over 70 000 kroner »

Siste fra forsiden