Steam - refusjonsvilkår

Steam strammer inn refusjonsvilkår for spill som tilbyr «forhåndstilgang»

Steam

Steam har denne uka oppdatert retningslinjene for refusjon av spillkjøp. Mer spesifikt har nettbutikken justert reglene for spill med såkalt «forhåndstilgang», slik at spillere ikke lenger kan overskride totimersregelen og fortsatt få igjen pengene sine.

Via Steams nettsider forklarer Valve at spill med forhåndstilgang nå vil telle mot den totale spilletiden. Dette er spill man får tilgang på før den offisielle lanseringsdagen, gjerne gjennom kjøp av spesialutgaver.

– Til forskjell fra tidlig tilgang er forhåndstilgang ikke en unik utviklingsmodell for et spill. Det er ganske enkelt en mulighet til å spille et spill før den fullstendige utgivelsen på Steam.

Tidligere kunne man kjøpe spill med forhåndstilgang, spille så mye man ville før den offisielle lanseringsdatoen, og så refundere kjøpet. Nå teller all spilling, inkludert gjennom forhåndstilgang og «early access». Så snart man går over grensa på to timer, kan man ikke lenger få igjen pengene sine.

Valve påpeker at refusjonsperioden på 14 dager forblir den samme. Denne vil ikke begynne før den offisielle utgivelsesdatoen, samme hvor tidlig du først spilte spillet.

LES OGSÅ: Larian planlegger «early access»-lansering for sitt neste spill »

Siste fra forsiden