Larian - «early access»

Larian planlegger «early access»-lansering for sitt neste spill

– Hjelper med å styre skuta.

Illustrasjonsbilde fra Baldur's Gate 3.
Larian Studios

Baldur's Gate 3 tilbragte nesten tre år i «early access». Det resulterte i en nesten utelukkende positiv mottakelse fra både spillere og kritikere. Kanskje er det derfor ikke så rart at utvikler Larian planlegger tidlig tilgang også for sitt neste spill.

Det var i et intervju med nettstedet Game File (via Eurogamer) at utgiversjef Michael Douse snakket kort om Larians fremtidsplaner. Han ville ikke si hva teamet jobber med, men avslørte at det går mot mer «early access».

– Vårt neste, hva nå enn det blir, vil trolig også komme til «early access». På den måten eliminerer man mye gjetting også. Når du slipper et AAA-spill, uansett hvilken metode det er snakk om, hvis du ikke har «early access» tar du en stor sjanse på at det er bra og at folk liker det. I «early access» finner du ut av det veldig raskt. Det hjelper deg med å styre skuta, sa Douse.

Ifølge utgiversjefen er tidlig tilgang den eneste løsningen dersom man ønsker å skape noe i fellesskap med spillerne. Han påpeker imidlertid at Larian er spesielt tilpasset for denne modellen, og at «early access» slettes ikke vil være riktig for alle.

– Det er skummelt. Det forvandler selskapet til en slags «live service»-maskin fordi du er nødt til å fore den maskinen. […] Hvis du ikke vet hvordan man gjør «early access» ville ikke jeg gått for «early access», men hvis du er interessert i å skape en solid spillopplevelse og så bygge videre på den for å etablere en sterk spillerbase er det en veldig god måte å gjøre det på. Det er antakeligvis den beste måten å gjøre det på, konstaterte Douse.

Hva Larian pusler med er enda uklart, og det eneste vi vet er at det ikke blir mer Baldur's Gate. Utvikleren vil fortsette å støtte spillet med oppdateringer, men vil hverken lage utvidelser eller oppfølgere til Baldur's Gate 3.

LES OGSÅ: Bethesda slapp liten oppdatering om The Elder Scrolls VI »

Siste fra forsiden