Larian Studios - Baldur's Gate

Larian vil ikke lage mer Baldur's Gate

Studioet er ferdig med Dungeons and Dragons.

Larian Studios

TLDR

  • Larian Studios bekrefter at de ikke har planer om å fortsette med Baldur's Gate 3, til tross for at spillet har solgt millioner av eksemplarer og vunnet mange priser.
  • I stedet for å lage mer innhold for Baldur's Gate 3, eller lage en oppfølger, har studiosjef Swen Vincke uttalt at Larian vil bevege seg vekk fra Dungeons and Dragons-universet og lage noe nytt.
  • Det er ennå uklart hva Larians neste prosjekt blir, men Vincke har tidligere sagt at han ønsker å jobbe med et mindre prosjekt.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Larian Studios skjøt gullfuglen med Baldur's Gate 3, med haugevis av priser og millioner av solgte eksemplarer. Utvikleren har likevel ingen planer om å bygge videre på suksessen, og ifølge studiosjef Swen Vincke er Larian helt ferdig med rollespillserien.

Den overraskende beskjeden kom under et foredrag på Game Developers Conference. Vincke bekreftet at studioet har lagt fra seg Dungeons and Dragons-universet. Larian skal ikke lage tilleggspakker eller utvidelser for Baldur's Gate 3 og heller ingen oppfølger til det kritikerroste spillet.

Overfor Kotaku bekreftet en talsperson for utvikleren at Vincke slettes ikke forsnakket seg. Personen sendte følgende sitat fra studiosjefens foredrag.

– Jeg sa innledningsvis at vi er et selskap med store ideer. Vi er ikke et selskap som er bygget for å lage ekstrainnhold eller utvidelser. Vi prøvde det faktisk, et par ganger, og mislykkes hver gang. Det er ikke vår greie. Livet er for kort og våre ambisjoner er veldig store. […] Baldur's Gate vil alltid ha en varm plass i våre hjerter. Vi vil alltid være stolte av serien, men vi kommer ikke til å fortsette med den.

Baldur's Gate 3 blir det første og siste Baldur's Gate-spillet utviklet av Larian.
Larian Studios

– Vi kommer ikke til å lage nye utvidelser, noe alle forventer at vi skal gjøre. Vi kommer ikke til å lage Baldur's Gate 4, noe alle forventer at vi skal gjøre. Vi kommer til å gå videre. Vi går bort fra Dungeons and Dragons og vil kommer til å begynne å lage noe nytt, sa Vincke.

Akkurat hva Larians neste prosjekt blir er foreløpig uklart, men Vincke har tidligere sagt at han ønsker å jobbe med et mindre prosjekt. Hva Baldur's Gate-seriens fremtid angår sier Larian-sjefen at det får bli opp til rettighetseier Wizards of the Coast.

Larian fortsetter støtten for Baldur's Gate 3.
Jobber blant annet med å få inn «mods» på tvers av plattformer »

Siste fra forsiden