Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3 allerede et av de mest populære Steam-spillene noensinne

Rollespillet har også klatret forbi CS:GO på bestselgerlisten.

Larian Studios

Baldur's Gate 3 har fått en pangstart på livet. Siden lanseringen av spillets fullversjon 2. august har spillere flokket til i hopetall, med flere hundre tusen spillere pålogget til enhver tid.

Populariteten vokser for hver dag som går, med en foreløpig topp på 814 466 samtidige spillere, ifølge Steam Charts. Det er nok til en åttendeplass for flest samtidige spillere noensinne på Steam, hakket bak Cyberpunk 2077 med sine 830 387.

Baldur's Gate 3 har også sneket seg forbi Counter-Strike: Global Offensive på Steams bestselgerliste. Skytespillet fra 2012 har holdt topplasseringen i lang, lang tid og er gratis, vel og merke.

LES OGSÅ: Baldur’s Gate 3-lanseringen holdt på å kvele Steam »

Larian Studios-sjef Swen Vincke uttrykte sin overraskelse over spillertallene på fredag, da spillet bikket en halv million. På X (tidligere Twitter) sa Vincke at han hadde bedt IT-teamet om å kun forvente rundt 100 000 spillere på det meste.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Vi er godt i gang med vår gjennomspilling av Baldur's Gate 3, men har enda mye å oppleve før en anmeldelse er klar. Skribent Øystein Furevik sa seg imidlertid svært fornøyd etter de første 20 timene.

– Baldur's Gate 3 er allerede på topplisten min. Det er årevis siden et spill har sugd meg inn så fullstendig, og fått timene til å fly som om de var laget av tørt løv i en storm, skrev han i sitt førsteinntrykk.

LES OGSÅ: Tears of the Kingdom solgte 18,5 millioner eksemplarer på syv uker »

Siste fra forsiden