The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Tears of the Kingdom solgte 18,5 millioner eksemplarer på syv uker

Zelda-eventyret i spissen for rekordkvartal hos Nintendo.

Nintendo

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom sto i spissen for nok et sterkt Nintendo-kvartal. I sin nyeste kvartalsrapport avslørte selskapet at det nyeste Zelda-eventyret har solgt 18,51 millioner eksemplarer, per 30. juni, siden lanseringen 12. mai.

Tears of the Kingdom ligger dermed på andreplass på listen over mestselgende Zelda-spill gjennom tidene. Breath of the Wild har fortsatt et solid forsprang med sine 30,65 millioner, men Tears of the Kingdom har også begynt å nå ut til de som ikke spilte forgjengeren.

– Forbrukere som spilte det forrige spillet, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, har vært primærdriverne, men ettersom ukene har gått har vi også sett en økende prosentandel av kjøp fra forbrukere som ikke spilte det spillet, skriver Nintendo.

Les vår anmeldelse: Tears of the Kingdom er noe så sjeldent som en perfekt oppfølger »

Tears of the Kingdom bidro til et løft i Switch-salget.
Nintendo

1. april til 30. juni 2024 står nå som det sterkeste første kvartalet for salg av egenutviklede Nintendo-spill siden lanseringen av Nintendo Switch i 2017. Det er mye takket takket være nettopp Tears of the Kingdom, som sto for over halvparten av salgene.

Hva Switchen angår steg konsollsalget 13,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Nintendo Switch har solgt 129,53 millioner eksemplarer, og ligger kun bak Nintendo DS med sine 154 millioner.

Rapporten trakk også frem Super Mario-filmen som en viktig brikke i Nintendos sterke kvartal. 168 millioner mennesker har sett filmen, med nesten 14 milliarder kroner i inntekter fra kinosalg.

Selskapet ser nå fremover mot en høst som kan bli svært spennende for Nintendo-fans. Det begynner med Detective Pikachu Returns den 8. oktober, etterfulgt av det første nye todimensjonale Mario-spillet på 11 år – Super Mario Bros. Wonder – som har slippdato 20. oktober.

17. november ventes en nyversjon av Super Mario RPG. Nintendo jobber også med et nytt Princess Peach-spill, som kommer til neste år.

LES OGSÅ: – Nintendos neste konsoll kommer i 2024 »

Siste fra forsiden