Super Mario RPG

Super Mario RPG får nyversjon

Totalrennoveringen av Super Nintendo-klassikeren kommer i høst.

Onsdag ettermiddag viste Nintendo frem en rekke kommende spill i en Nintendo Direct-sending. Der dukket en ny versjon av Super Nintendo-spillet Super Mario RPG opp. I bunn og grunn virker spillet å ligge tett opp mot 1996-varianten, men med helt ny grafikk og modernisert musikk.

Det virker også som om kampsystemet har fått noen justeringer, med nye elementer som en prosentregning og en eller annen form for kjedereaksjon. Akkurat hva dette byr på vet vi ikke ennå. Vi vet heller ikke hvilken utvikler som står bak nyversjnoen.

Super Mario RPG.
Nintendo

Super Mario RPG ble opprinnelig sluppet på Super Nintendo i Japan og USA i 1996, og ble da utviklet av Final Fantasy-selskapet Square Enix. Europa fikk ikke spillet før mye senere, først med en nedlastbar versjon på Nintendo Wii.

I spillet legger man opprinnelig ut på nok et eventyr for å redde prinsesse Peach, men etter kort tid viser det seg at problemet er betydelig større denne gangen. På veien møter Mario gamle og nye kjente, og samler seg opp et lag med karakterer for å bekjempe en verdensomspennende trussel.

Da spillet kom på nittitallet ble det Marios første inntog i rollespillsjangeren, og ble senere fulgt opp i Mario & Luigi-serien på håndholdte konsoller og Paper Mario-serien på stuekonsollene.

Det Final Fantasy-inspirerte turbaserte kampsystemet skilte seg ut ved å legge til timing-baserte angrep, men lå ellers tett opp mot Square Enix' større rollespill på den tiden.

Super Mario RPG slippes til Nintendo Switch 17. november. En trailer ser du over.

LES OGSÅ: Prinsesse Peach får sitt eget spill til neste år »

Siste fra forsiden