Xbox Game Pass

Game Pass har nådd 34 millioner abonnenter

Xbox delte statistikk for første gang på to år.

Xbox

TLDR

  • Xbox avslørte torsdag at Game Pass nå har 34 millioner abonnenter fordelt på PC og konsoll, en økning på ni millioner siden januar 2022.
  • Xbox-sjef Phil Spencer poengterte at abonnementstallet ikke inkluderer prøveversjoner eller andre gratisvarianter av Game Pass, og økningen kommer primært fra PC- og nettskyspillere.
  • Sony sluttet å dele abonnementstall for PlayStation Plus i 2023, da tallet var på 50 millioner abonnenter.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Xbox delte flere nyheter under torsdagens såkalte «business update». Ved siden av å legge frem en ny lanseringsstrategi og noen hint om sin neste konsoll, disket selskapet også opp med litt statistikk for Game Pass.

Tjenesten har nå 34 millioner abonnenter, fordelt på PC og konsoll. Tallet har dermed steget med ni millioner siden januar i 2022, som var sist gang Xbox gikk ut offentlig med tall på sine abonnenter.

I et intervju med Game File påpekte Xbox-sjef Phil Spencer at tallet ikke inkluderer prøveversjoner eller andre gratisvarianter av Game Pass. Selskapet har riktignok inkludert de som har Xbox Game Pass Core – den nye versjonen av Xbox Live Gold – men ifølge Spencer er det snakk om et lite tall.

Økningen stammer primært fra de som spiller på PC og via nettskyen. På konsoll vokser ikke tallet like raskt. Situasjonen er dermed den samme som da Spencer i oktober 2022 påpekte at Game Pass er lønnsom.

Hvordan Game Pass gjør det sammenlignet med PlayStation Plus er ikke godt å si. Sony sluttet nemlig å dele tall på sine abonnenter i fjor sommer, kort tid etter at selskapet varslet en prisøkning for tjenesten. Den gang var tallet imidlertid på rundt 50 millioner abonnenter.

LES OGSÅ: Diablo 4 kommer til Xbox Game Pass »

Siste fra forsiden