League of Legends / Telenorligaen

Gamermag er trukket fra 1. divisjon av Telenorligaen fordi de ikke møtte til kamp

– Mangel på kommunikasjon og mye spillerbytter skapte forvirring, sier laglederen.

Riot

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

League of Legends-laget til Gamermag er trukket fra 1. divisjon av Telenorligaen etter at de ikke klarte å stille lag i femte runde. Det betyr at laget utelukkes fra videre spill i vårsesongen, og alle kampene som laget har spilt blir annullert – som om de aldri deltok. Laget vil i følge reglene rykke ned til 2. divisjon etter at sesongen er over.

Tre spillere var på skoletur

Allerede dagen før lørdagskampen mot Riddle skulle spilles og kommenteres på Twitch, var det uklart om Gamermag ville klare å stille lag. Tre av spillerne var nemlig på obligatorisk klassetur til Tyskland.

– Mangel på kommunikasjon og mye spillerbytter skapte litt forvirring og førte til at situasjonen ble som den ble. Ettersom vi ikke hadde grunnlag til å utsette kampen var det ingen annen løsningen enn å si at vi ikke kunne møte opp til dagens kamp, sa Gamermags lagleder Renate Karstad til Gamer.no etter at kampen skulle blitt spilt lørdag kveld.

– Jeg fikk ikke beskjed før dagen før at spillere ikke var tilstede på kampdag. Samme dag sendte jeg en e-post til administratorene uten svar, og på kampdag kom jeg i prat med Stein Wilmann og fikk vite at det uansett ikke var grunnlag for utsettelse, fortalte hun dagen etter.

Vanskelig å finne innbyttere

Det skal ha blitt gjort et reelt forsøk på å finne erstattere, men Gamermag rakk aldri å hente inn spillere som var gode nok til å gå rett inn på laget til denne kampen.

– Ettersom det var på såpass kort notis ble det vanskeligere enn forventet å finne innbyttere. Flere av spillerne med høy rangering var allerede med i andre lag i Telenorligaen.

Renate Karstad er lagleder for League of Legends-laget til Gamermag.
Privat

Av hensyn til enkeltpersoner ønsker ikke Karstad å gå inn i detaljer rundt denne situasjonen. Hun vil heller ikke rette noen pekefinger på personer eller legge noen skyld.

– Det er en uheldig situasjon som vi dessverre bare må takle.

– Vi er overrasket

Laglederen forteller at de godtar straffen, men er overrasket over at reglene er som de er.

– Vi ble informert om regelverket «virkninger av å utebli eller å trekke seg fra kamp». Ettersom vi sviktet på det punktet hvor vi ikke kunne møte opp til kamp må vi dermed takle konsekvensene.

– Laget har ikke kunnet flytte en kamp grunnet en obligatorisk skoletur for tre av spillerne. Vi er overrasket over at vi har blitt diskvalifisert som følge av dette. Vi hadde trodd at vi ville tape oppgjøret, noe vi ville vært klare til å akseptere grunnet feilkommunikasjon mellom spillere og lagleder, men hadde ikke sett for oss dette.

– Var det ikke et alternativ for dere å bare stille med tre-fire spillere og tape kampen på vanlig måte, så dere slapp å rykke ned på grunn av dette?

– Vi hadde mulighet til å spille fire mot fem, men det ønsket ikke den ene innbytteren vår å være med på og ville da trekke seg. Dermed kunne vi ikke gjennomføre det.

– Hvem som helst kunne jo i praksis ha spilt her, bare for å gjennomføre kampen i det minste?

– Jo, men samtidig er det også inntrykket man gir mot motstanderne om vi eventuelt skulle møtt opp med tre Silver-spillere. Ville vært nærmest fornærmende om vi forventet at de skal bruke sin fritid på en lørdag for å spille mot tre Silver-spillere i 1. divisjon av Telenorligaen.

– Tror du ikke Riddle hadde forstått situasjonen deres?

– Ja, altså, de var åpne for å flytte kampen også, men det var jo ikke mulig. Jeg tenker litt på Fair Play og respekt over motstanderne og seerne som da skulle ha sett denne kampen. Hvis de stiller opp med Diamond-Challenger-spillere, så blir det respektløst om vi stiller med bare noe tilfeldig. Samtidig: Hvor gøy det hadde vært for publikum å se på Silvers mot så høy ELO? Det hadde virket mer som om vi ikke prøvde i det hele tatt, og det hadde vært latterlig.

Stein Wilmann i Telenorligaen ønsker ikke å kommentere denne saken, og henviser til punkt 11-2 i kampreglementet.

Siste fra forsiden