Counter-Strike: Global Offensive

Gamer.no innfører et system for å holde juksemakerne borte

Strammer inn reglene knyttet til VAC-utestengelser.

Valve

I mars ble tre Counter-Strike-spillere i Telenorligaen tatt for juks. Utøverne ble som følge av ugjerningen utestengt fra all deltakelse i seriespillet og andre konkurranser på Gamer.no frem til 31. desember 2016. Ti andre spillere er også bannlyst fra alle konkurranser etter å ha jukset i seriespillet denne våren.

Automatisk program fanger opp VAC-bans

Nå strammer arrangøren inn reglene for å sikre at den kommende høstsesongen og andre konkurranser går riktig for seg. VAC-utestengelser (Valve Anti-Cheat System) på Steam er blant temaene som har dukket opp i samtalene mellom administratorene den siste tiden.

Stein Wilmann leder e-sportsatsingen på Gamer.no.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Det vi så var at flere utenlandske aktører hadde en lang, offentlig liste med spillere som hadde VAC-utestengelser og/eller var tatt for juks i deres ligaer. En av disse er den nord-amerikanske aktøren CEVO, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no.

– I lys av dette utarbeidet en av våre teknikere et skript som automatisk fanger opp VAC-bans knyttet til Steam ID-er i databasen vår.

De kunne imidlertid ikke iverksette dette før nå, ettersom reglene i vårsesongen ikke hadde noen punkter om VAC-utestengelser. I forkant av høstsesongen gjøres det derfor endringer i punkt 2-6 i reglene.

– Nå legger vi til at Steam-kontoer som har VAC-utestengelser knyttet til seg automatisk fører til utestengelse i våre konkurranser i 12 måneder. Dersom en utestengt spiller blir tatt med et annet kallenavn i ligaen, vil den samme utestengelsen forlenges med ytterligere 12 måneder, forklarer Wilmann.

Les også: Denne oppfinnelsen ville stoppe juks i e-sport for alltid »

Frist til 15. juni med å få konto slettet

Alle deltakere som har fått VAC-utestengelse før torsdag 4. juni, kan få sin konto fjernet fra Gamer.no sine lister dersom de tar kontakt innen 15. juni. Fra og med denne dagen aktiveres skriptet for fullt, og oversikten over utestengte spillere blir oppdatert.

– De aktuelle spillerne kan kontakte Gamer.no på e-sport@gamer.no for sletting av VAC-bannet konto og be om å få lagt inn en ny.

– Motivasjonen for denne avgjørelsen er å gi alle som har gjort noe de angrer på en siste sjanse til å delta i Telenorligaen eller andre konkurranser hos oss før døra stenges i over ett år, legger Wilmann til.

Dersom du er VAC-utestengt i et annet spill enn Counter-Strike: Global Offensive, så kan du delta dersom du tar kontakt og viser at du får spilt på en VAC-beskyttet server.

Les også
– Nivået er ikke kjempehøyt i høst

Wilmann forteller også at Gamer.no åpner for å utestenge spillere som har brutt regler i turneringer arrangert av andre, gitt at ugjerningen også bryter med regelverket her.

Norsk lag ble kastet ut av Riot-turnering etter å ha brutt reglene:
Forfalsket alderen til en av spillerne som var for ung til å delta »

Siste fra forsiden