Intervju

Gamer.no prater med TrackMania-utvikleren

Gamer.no har snakket med Florent Castelnérac, en av utviklerne bak TrackMania, og vi har blant annet stilt noen spørsmål om spillets framtid.

Side 1
Side 2

TrackMania ble gitt ut i Storbritannia, Frankrike og enkelte andre europeiske land i november i fjor, og det ble raskt klart at vi hadde med en fremtidig klassiker å gjøre. Nå er spillet i ferd med å bli lansert over hele verden, og den norske utgivelsen er her 21. mai. I den anledning tenkte vi det var en god idé å snakke litt med Florent Castelnérac, en av personlighetene bak dette avhengighetsskapende bilspillet.

Først og fremst: Kan du fortelle leserne våre litt om deg selv og Nadeo?

Jeg heter Florent Castelnérac, og er en av grunnleggerne av Nadeo. Selskapet ble grunnlagt i år 2000, i det som var en god periode for nystartede selskaper. Men Nadeo som gruppe hadde allerede jobbet sammen siden 1998, og grunnen til at vi startet selskapet var delvis at vi hadde et ønske om å kunne fortsette å jobbe sammen.

Hvordan ville du beskrive TrackMania for en som aldri har hørt om det?

TrackMania er et byggespill og et bilspill. Det er som et leketøy hvor du kan bygge dine egne baner, men i tillegg kan du sette deg bak rattet og kjøre på dem selv. Jeg ville forøvrig også invitere en som aldri hadde hørt om TrackMania til å spille demoen for selv å oppdage kvalitetene til dette spillet. :D

Hva gjorde dere før TrackMania?

Vi var alle opptatt med en eller annen form for studier. Samtidig utviklet vi teknologien vår og gjorde noen jobber for filmindustrien, som for eksempel en motor og verktøy som ble en del av arbeidet med en rimelig ny film med mange spesialeffekter.

Hvordan kom dere på ideen for TrackMania, og hvorfor valgte dere å satse på den?

Vi liker å konstruere ting, så vi ville lage et spill hvor dette var viktig. I begynnelsen gikk utviklingen ganske sakte, men etter hvert som vi så hvor avhengighetsskapende spillet ble, satte vi hele teamet på jobben. Det var Olivier Torreilles som utviklet den første prototypen av spillet.

Hva var de største utfordringene under utviklingen av spillet?

Å jobbe videre med TrackMania i stedet for å spille det, samt det faktum at selskapet hadde store finansielle vanskeligheter. Ingen utgivere ville ha spillet, så vi besluttet oss for å utvikle spillet helt alene. Det tok mange dager og netter å bli ferdige.

Hvilken del av TrackMania er du mest stolt av, og hvorfor?

Kanskje gameplayet i kjøredelen. Det kombineres veldig godt med byggeklossene. Klossene er små nok til at folk kan lage morsomme kombinasjoner med raskt gameplay.

Og hvilken del av TrackMania er du minst fornøyd med, og hvorfor?

Mulighetene for at folk kan gi feedback på andres baner når de kjører på nettet. Noe mangler her. Heldigvis finnes det nettsteder som gir spillere mulighet til å stemme på gode baner slik at de blir anerkjent, på en måte. Inne i spillet kan folk prate med byggerne og fortelle hva de mener om banene deres, men jeg føler fremdeles vi kunne ha gjort mer ut av dette aspektet.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden