Går Call of Duty tilbake til 2. verdenskrig? Det kan virke sånn

Utvikler Slegdgehammer har gått tilbake til seriens røtter ifølge lekkede bilder.

Call of Duty WWII skjermdump
Skjermdump: TheFamilyVideoGamers

2016 var ikke det beste året for Call of Duty-serien eller utvikler Sledgehammer Games. Infinite Warfare var det tredje spillet i serien som fant sted en gang i fremtiden, noe som falt mange tungt for brystet. Omtrent samtidig fikk konkurrenten Electronic Arts mye positiv oppmerksomhet for sitt Battlefield 1, som var satt til første verdenskrig. Salgstallene pekte også nedover.

Nå virker det som om utvikler Sledgehammer har latt seg inspirere av de tre første spillene i serien og satt det kommende spillet – det 14. spillet i hovedserien – til andre verdenskrig. I alle fall dersom vi skal tro YouTube-kanalen TheFamilyGamers.

Lekket promomateriale?

Nylig publiserte den lille kanalen det som hevdes å være lekkede promoteringsbilder som ble sendt til dem. Ifølge kanalen skal bildene komme fra noen i Sledgehammer.

I videoen får vi også se flere angivelige spesialutgaver av spillet.
Skjermdump: TheFamilyVideoGamers

Det angivelige promoteringsmateriellet tyder på at tittelen blir Call of Duty: WWII.

Som vanlig skal man ta alle slike rykter med en god dose salt, men dette siste ryktet stemmer i det minste overens med det utgiver Activision selv har uttalt tidligere. I februar fortalte utgiver Activision en gruppe investorer at de planla å gå tilbake til seriens røtter, da Infinity Warfare ikke var blitt den suksessen de hadde håpet på, og at fremtidsscenarioet ikke lenger hadde den samme appellen som tidligere.

I sin anmeldelse skrev Gamer.no-skribent Andreas Bjørnbekk at Infinite Warfare var et av de beste spillene i serien i nyere tid, men at det ble feil å hylle det for de samme egenskapene enda en gang,

Håper du at Call of Duty vender tilbake til røttene? Si din mening i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden