PUBG-nordmenn fornyer med Penta

– Går fra å kaste bort tiden på gutterommet, til å faktisk ha fått det til

PUBG-spillerne «simsy», «jeemzz» og «ultra» har signert langtidskontrakt med Penta.

Erik «simsy» Gravrok koser seg i Penta Sports om dagen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no/Bluehole

DISSE SPILLER FOR PENTA:

Vis mer

Erik «simsyofdoom» Gravrok
Jim «jeemzz» Eliassen
Mikael «ultra» Andersen
Patrick «Frosz» Iu

Penta Sports har imponert i PUBG-scenen den siste tiden. For en uke tilbake kapret de førsteplassen på den europeiske rangeringen til PUBG Online.

Laget består av nordmennene «simsy», «jeemzz» og «ultra», samt svenske «frosz». Nå har guttas stabile prestasjoner over tid endelig betalt seg i form av en langtidskontrakt som strekker seg ut 2018.

– Dette betyr absolutt alt, forteller Erik «simsy» Gravrok meget fornøyd til Gamer.no. Han er laglederen i firemannstroppen.

– Kontrakten vi har nå er gullbelagt sammenlignet med den gamle. Alle gutta var i himmelen da vi signerte. Dette er steget fra å kaste bort tiden på en håpløs satsing på gutterommet, til å faktisk ha fått det til.

Da de i sommer ble plukket opp av den tyske organisasjonen lå det ikke noen ordentlig tyngde bak kontrakten. De ble tatt inn i varmen, fikk noen hyggelig goder og Penta-taggen klistret på spillernavnet. Noen lønn eller sponsoravtale var det ikke snakk om på det tidspunktet.

Sist vi så Mikael «ultra» Andersen var da han spilte Counter-Strike: GO for Demise i Telenorligaen. Nå er det kun PUBG som gjelder.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Hvilke muligheter gir denne avtalen dere?

– Det lar oss virkelig fokusere på å spille og trene på fulltid. Det åpner døra veldig mye mer. Lønna vi får nå er veldig god sammenlignet med hva vi håpet på. Dersom vi ønsker det kan hver av oss kan flytte for oss selv og stå på egne bein basert på denne lønna alene. Uten deltidsjobber blir det veldig mye lettere å satse.

Norsk manager

Også manageren i Penta er norsk. Preben Raknes er nå blant noen få nordmenn som får lønn for å styre med alt som skjer utenom spillingen. Det var han som landet kontrakten som nå er signert.

– Avtalen kom i stand rett etter jeg ble med som lagets manager. Det var allerede planlagt et møte, og jeg forhandlet fram avtalen vi har i dag.

Han forteller at han på vegne av spillerne gikk målbevisst inn i samtalene med organisasjonen. Det var her de ville være, og de fikk det som de ville på alle måter.

Preben Raknes ble med i Penta Sports for kun få uker siden.
Privat
Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Vi var alle sikker på at framtiden lå hos Penta, men den gamle avtalen måtte oppdateres og vi landet en avtale som begge parter var fornøyd med. Vi fikk egentlig alt vi ville på sølvfat.

– Hvorfor tror du det gikk så lett?

– Penta var veldig fornøyde med framgangen laget har hatt. Vi jobbet veldig godt sammen og det vil de fortsette med. Vi har et utrolig godt samarbeid med Penta og kontakten vår der er svært vennlig. Vi prater hver dag og Penta viser gang på gang hvor stor tillit de har til oss.

Merker presset

Den siste uka har Penta Sports falt litt på rangeringene. Førsteplassen i PUBG Online har blitt til en fjerdeplass, og hos Auzom ligger de foreløpig på 12. plass. Gravok forklarer dette blant annet med at laget ble for selvsikre.

– Vi ble så komfortable at vi prøvde å utvide spekteret vårt og prøve nye ting, men så gikk vi på snørra i fem av seks kvelder med turneringer. Det har nesten vært krise.

– Har dere kjent på prestasjonsangsten etter at kontrakten ble signert?

– Absolutt! Etter at folk begynte å melde hvor gode Penta er, at vi alltid presterer bra og er blitt anerkjente, så har vi underprestert. Først og fremst har jeg som lagleder sviktet. Jeg følte at vi ikke kunne gjøre noen feil, og det har ført til at jeg har tvilt på mine egne beslutninger. Da blir det jo veldig lite effektivt.

Jim «jeemzz» Eliassen får skryt av sin kaptein. Han er den yngste på laget, og hadde ingen erfaring med e-sport før PUBG.
Privat

– Vi har egentlig en strategi som passer min «calling» veldig godt, og så forsøkte vi å utvikle det videre. Det var da det begynte å gå dårlig. Deretter fant vi ikke veien tilbake med en gang, så ballet det på seg.

Etter gårsdagens serierunde i PUBG Online mener Gravrok at de har luket ut mye slik at de skal kunne prestere bedre allerede på onsdag. Det skiller kun tre poeng fra 2. plass til 7. plass, så det er ikke mye som skal til for å bykse oppover igjen.

– Det deles ut mellom 30 og 50 poeng hver kveld, så marginene er små.

Guttene har mye å henge fingrene i fremover. Mandager og onsdager spiller de Showdown i PUBG Online, lørdager deltar de i Legends Arena og på søndager spiller de i Auzom. I tillegg til de fire turneringskveldene i uka deltar de i lukkede treningsgrupper som gir dem seks-syv kamper på rad tirsdager og torsdager.

– Den eneste dagen vi ikke har noe planlagt er fredager. Ellers er det noe som skjer hver eneste dag, avslutter han.

De norske PUBG-spillerne «Ekkz» og «Borg» har signert for Ninjas in Pyjamas:
– Surrealistisk og veldig stort at vi nå er en del av klubben »

Siste fra forsiden