Felles klage mot spiller / Counter-Strike: GO

Går sammen for å anklage spiller for juks

Fire lag i 1. divisjonen stiller seg bak klagen.

Valve

Gamer.no-redaksjonen har mottatt et tips om en felles klage som er tilsendt Telenorligaen mot en spiller i 1. divisjonen. Klagen er signert av Counter-Strike: GO-lagene Temp.no, Demise, Celestial Gaming og Labbedans'Vika som spiller i 1. divisjonen. I tillegg har en tidligere 1. divisjonsspiller og en tidligere administrator i Telenorligaen signert klagen.

Spiller gjerne hjemme hos administrator

Vedkommende som blir anklaget håper å kunne bevise at han ikke bruker ulovlige hjelpemidler.

– Det har vært en del anklager rundt oss som lag. Vi stiller oss opp som vi har gjort i alle situasjoner, der vi er villig til å gjøre alt for å motbevise at juksemidler er benyttet. Dette kan være alt fra at det blir kjøpt inn nytt utstyr, en reformatert datamaskin og at jeg ikke får spille på annet enn offline før kampstart, slik at det er umulig å bruke juks. Jeg kan spille kampene mine hos en administrator i nærheten av min by, forteller vedkommende til Gamer.no.

Spilleren selv mener det er spillestilen som gjør at han blir utsatt for dette.

– Fordi jeg spiller med en helt annen spillestil enn andre, jeg sikter kun for hodet, jeg sprayer ikke på folk som alle andre gjør.

Dette er daglig kost

Vi tok kontakt med ligaansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg, for en kommentar til hendelsen. De erkjenner å ha mottatt en e-post, men forteller at det ikke er en formell klage.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no
Tor-Steinar Tangedal / Gamer.no

– Vi får daglig anbefalinger om å se konkrete spillere nærmere etter i sømmene. Vi ser en økende trend der spillere går i flokk for å få Telenorligaen til å dømme andre. Noen av disse sakene er velbegrunnet mens andre ikke er det. Hvor mange som signerer er irrelevant, det er hva som pekes på vi må vurdere.

På spørsmål om hvordan ligaen vil løse denne saken eller om de vil benytte ekstern hjelp har ligaansvarlig ingen kommentar til.

– Når kan man forvente at saken er ferdigbehandlet?

– Det er umulig å svare på fordi det ikke er en «behandling» å fullføre. Henvendelsen gjelder ikke en konkret kamp eller konkret situasjon i regi av Gamer.no og derfor er det ikke en sak i tradisjonell forstand. Vi blir servert tips og oppfordret til å følge det opp nærmere. Slike e-poster får vi som nevnt flere av daglig, avslutter ligaansvarlig.

Har fått med tidligere juksemaker for å demonstrere

Les også
Røk ut i semifinalen: – Føles veldig bittert

I klagen Gamer.no har fått innsyn i legges det fram mange klipp som de mener er mistenksomme, i tillegg til en YouTube-video som viser alle klippene med forklaring fra en som tidligere har innrømmet juks i King of Nordic. Adrian «R1ks» Riksfjord er utestengt fra ligaen på grunn av dette.

Riksfjord har involvert seg i fellesklagen for han vet hvor lett det er å komme seg unna juksing.

Adrian Riksfjord er fortsatt utestengt fra Telenorligaen etter bruk av ulovlige juksemidler.
Privat

– Selv ble jeg tatt i bruk av juks, innrømte og å ha brukt det i en tilståelse sendt til Telenorligaen. Vet hvor enkelt det er å bruke juks i eksempelvis Telenorligaen eller andre turneringer. Føler at man trengte noen som fikk øynene til folk, og vise hvor lett det faktisk er å jukse og hvor lett det er å komme unna med det, forteller Riksfjord til Gamer.no.

Han er overbevist om at vedkommende har benyttet ulovlige hjelpemidler.

– Jeg er så og si helt sikker på at vedkommende jukser, etter alt jeg har sett. Jeg vet hvordan aim-bot fungerer og i flere av klippene han har ser bevegelsene med musepekeren helt likt ut som en aim-bot fungerer.

– Hva mener du Telenorligaen kan gjøre for å finne personer som bruker ulovlige hjelpemidler?

– Ville anbefalt å satt inn en del folk som har erfaring om juks som kan bidra med å se på demoer. Lage en demo-avdeling, men som sagt kan man ikke være helt sikker på at noen jukser. Som jeg nevner i videoen så vil en juks til 200 kroner komme seg unna EasyAntiCheat, avslutter Riksfjord.

Les også: Telenorligaen innfører EasyAntiCheat »

Ordknappe før en beslutning er tatt

I klagen så ber de administratorene å ta en nøye titt på klippene som er lagt fram, og håper at ligaen vil gå gjennom kampene som så langt er spilt i Telenorligaen av vedkommende.

– Hvis ikke dette blir tatt tak i på en ordentlig måte så ligger det i luften at noen lag vil trekke seg fra ligaen og spillere vil slutte med Counter-Strike på konkurransenivå i Norge. Ene og alene på grunn av at vi mener at laget, og spilleren, bruker tredjepartsprogram for å vinne ligaen, står det i klagen som er tilsendt Telenorligaen.

Rostvåg mener Telenorligaen ikke kan ta stilling til at flere lag truer med å trekke seg.

– Det er umulig for oss å forholde oss til. Vi kan ikke behandle saken annerledes fordi noen truer med å trekke seg. Jeg kan ikke tolke det som noe annet enn ett utidig forsøk på å påvirke vår vurdering av saken, forteller han til Gamer.no.

Gamer.no-redaksjonen har forsøkt å få en kommentar fra alle som har signert klagen, men få har vært pratsomme i saken før den er ferdigbehandlet.

– Det er bred enighet om at vedkommende benytter seg av hjelpemidler, så jeg synes det var på tide at noe ble gjort nå. For øyeblikket er det altfor enkelt for juksemakere og komme unna, men dette håper jeg at vi kan være med på å stoppe, forteller Celestial-spiller Simon «Simiz» Øvrevik.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden