GBA selger 20 millioner enheter i USA

I følge Nintendo viser det seg at 2003 var det beste året for Game Boy-familien.

I følge Nintendo har Game Boy Advance-systemet nå solgt hele 20 millioner enheter i USA siden lanseringen der i juni 2001. Dermed er det den mest solgte Game Boy-inkarnasjonen på så kort tid, og selskapet tror selv at utgivelsen av GBA SP - den litt mer voksne spesialutgaven lansert i mars i fjor - har hatt en positiv innvirkning på salget.

Hvis en sammenligner Game Boy Advance-salget med de tidligere konsollene i serien, solgte den originale Game Boy-en 2,4 millioner enheter under like lang periode, mens Game Boy Color solgte hele 14,3 millioner enheter. Dette gjør Game Boy Advance til den mest suksessrike utgaven i serien noensinne.

Nintendo gjør det også klart at Game Boy Advance solgte 8,1 millioner enheter i 2003 alene, noe som gjør året det mest suksessrike i konsollfamiliens historie. To nye Pokemon-spill, faktisk "remakes" av eldre spill til Game Boy-en, er på vei ut på det amerikanske og europeeiske markedet senere i år. Pokemon Leaf Green og Pokemon Fire Red har allerede solgt én million eksemplarer i Japan.

Siste fra forsiden