Oppdatert Pokémon Gold og Silver i mars

Generasjon to, versjon to

De nye utgavene har fått norsk slippdato.

Siden midten av 90-tallet har Nintendo og spillutvikler Game Freak jevnlig oppdatert den svært populære Pokémon-serien med nye generasjoner monstre. Den andre generasjonen bestod av klassikerne Pokémon Gold, Silver og Crystal, og i fjor meldte Nintendo at det ble jobbet med oppdaterte utgaver av Gold og Silver.

Jeg velger deg, grønne plantegreie

Pokémon HeartGold og SoulSilver ble lansert i Japan forrige høst, og Nintendo lovet vårslipp for resten av verden. Nå er slippdato satt for både Europa og USA, og i motsetning til tidligere utgivelser i serien kommer spillene til begge verdensdeler nesten samtidig. Amerikanerne får dem 14. mars, mens vi nordmenn kan krysse av 26. mars på kalenderen.

De nye utgavene av Gold og Silver har i likhet med nyversjonene av Red og Green alle de forbedringene vi kjenner fra de ferskeste Pokémon-generasjonene, samt bedre grafikk og lyd.

Spillene foregår i Johto-regionen, og inkluderer også Kanto-regionen fra første generasjon. Som i alle andre spill i serien er du et barn på eventyr. Du må bekjempe en ond organisasjon og bli stormester i monstertemming. Dette gjør du ved å fange vandrende monstre i baller, og så trene dem opp ved å kjempe mot ville monstre og andre trenere.

Da HeartGold og SoulSilver kom ut i Japan ble de solgt sammen med tilbehøret PokéWalker, og dette ekstrautstyret skal også inkluderes i de internasjonale versjonene. PokéWalker er en liten, Pokéball-formet brikke med tre knapper og en svart-hvitt skjerm. Den har en infrarød sensor som lar deg overføre en av dine Pokémon fra DS-spillet, og deretter er det bare å ta seg en tur med PokéWalker i lomma.

Monsteret du overførte får erfaring basert på hvor mye du går. I tillegg får du energi som kan brukes til å fange ville Pokémon, og kan få nyttige gjenstander som kan overføres tilbake til spillet sammen med monsteret.

Siste fra forsiden