Gigacon 2016

Gigacon skilter med 200 000 kroner i e-sportpremier

Kortspillet Hearthstone er hovedfokuset.

Eivind Von Dohlen

I en pressemelding kan Gigacon avsløre den store premiepotten for årets LAN-arrangement. Det vil i år, som i fjor, arrangeres i Exporama-senteret i Skjetten nord for Oslo fra 30. september til 3. oktober.

Det skal konkurreres om 200 000 norske kroner, i tillegg til andre godsaker. Pengene skal deles ut gjennom fire Prime-turneringer. I år får deltakerne bryne seg på turneringer i Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og Overwatch.

Videre kan Gigacon fortelle at det vil være en solid produksjon og kommentering av e-sportturneringene, god informasjonsflyt og gjennomførelse av turneringene og enkel påmelding for alle. Det vil også være et dedikert chilloutområde for e-sportdeltakere, en egen e-sportscene og en avslutningsfest for deltakere over 18 år. Det vil også være muligheter til å treffe kjente e-sportutøvere gjennom «meet and greet's» arrangert av Gigacon.

Renato Mahmutagic er leder for Gigacon.
Eivind Von Døhlen

Satser på kortspill og skytespill

Etter en god opplevelse med Hearthstone tidligere legger Gigacon mye fokus på samlekortspillet i år. De håper at den store premiepotten vil sørge for at de europeiske stjernespillerne kommer til Norge og turneringen.

– Hearthstone og Counter-Strike er våre største titler i år, men Hearthstone er nok det spillet vi har hatt mest suksess med tidligere. Det engasjerer både proffesjonelle og nybegynnere, så det er noe som passer for alle deltakere. Dette reflekteres også i premiepotten som tilbyr premier til de åtte beste. I tillegg har vi en god dialog med Blizzard som gjør det enklere å tilrettelegge for en god turnering, forteller grunnlegger Renato Mahmutagic til Gamer.no.

Premiefordelingen er som følger:

HearthstoneCounter-StrikeOverwatchLeague of Legends
Premiepott60 00060 00040 00040 000
1. plass30 000Ikke fordelt20 000Ikke fordelt
2. plass15 000Ikke fordelt10 000Ikke fordelt
3. plass7000Ikke fordelt7000Ikke fordelt
4. plass4000Ikke fordelt3000Ikke fordelt
5.-8. plass1000 Goodiebags

I tillegg til premiepengene stikker de åtte beste i Hearthstone-turneringen av med headset fra Creative. Man må ha gyldig billett for å delta i disse turneringene, og selvsagt være tilstede i hallen.

Informasjon: Påmeldingskjema »

Alle gode ting er tre?

Det er tredje år på rad der Gigacon blir arrangert. Det første året var en gedigen fiasko med millioner i underskudd og det andre året var preget av nettverksproblemer og trøbbel i League of Legends-finalen. Det tredje året blir omtalt som «Landstreffet uten alkohol og russebukse», av grunnleggeren Renato Mahmutagic.

Han forklarer at de har gjort store grep for å forsikre om at nettverket blir optimalt for deltakerne i år.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– I fjor var utfordringen så enkel som at vi ikke fikk nok IP-adresser av internettleverandøren, hadde de levert det hadde nettverket kjørt som ei kule. Vi måtte kjøre en intern løsning som dessverre ikke var optimalt med utstyret vi hadde disponibelt. Både i 2014 og 2015 var nettverket hovedsaklig levert av ekstern leverandør og vi hadde lite innsikt i prossessen rundt planlegging, detaljer og konfigurasjon. I år har vi bygd opp et eget tech-crew som har kontroll på alt fra internett og utstyrsbestilling. I år har vi satt av store ressurser til dette.

Siste fra forsiden