Selskapet bak Gigacon er konkurs etter milliongjeld

Samtidig er årets arrangement annonsert av ny ledelse.

Gigacon fant sted i Telenor Arena høsten 2014.
Gigacon/Facebook

Selskapet bak Gigacon har åpnet konkurs på grunn av milliongjeld og manglende betalingsevne etter fjorårets arrangement. Planleggingen av årets utgave er imidlertid i full gang under ny ledelse.

Ifølge et rettsdokument fra Oslo byfogdembete, som Gamermag har fått tilgang til, har styret i Gigacon AS, nå registrert under foretaksnavnet Spillfestival AS, åpnet konkurs på grunn av manglende betalingsevne og anførsler om å være insolvent. I kjennelsen datert 28. januar kommer det frem at selskapet ikke er i stand til å dekke sine forpliktelser og at betalingvanskene ikke er av en forbigående art.

I konkursåpningsbekjennelsen fremgår det videre at selskapets eiendeler ikke er tilstrekkelige for å dekke gjelden. Styret har opplyst at det er en ubetalt gjeld på 1,1 millioner mens eiendelene verdsettes til kun 50 000 kroner. Beslutningen om oppbudet er gjort av ledelsen i Gigacon AS, hvor Renato Mahmutagic er oppført som eneste medlem.

Renato Mahmutagic er styreleder for konkursbegjærte Gigacon AS og det nye selskapet Gigacon Gamingfestival AS.

I kjennelsen skrives det at begjæringen oppfyller kravene i flere av konkurslovens gjeldende paragrafer og at retten finner etter dette at vilkårene er til stede. Domstolens beslutning er derfor at boet til selskapet tas under behandling som konkursbo.

250 000 kroner i premier

Spillarrangementet gikk av stabelen for første gang i oktober i fjor og holdt turneringer og konkurranser med en samlet premiepott på 250 000 kroner. Med tilholdssted i Telenor Arena kunne deltagerne konkurrere om store summer i spill som Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II og League of Legends, samt vise frem egne cosplay-kreasjoner.

Gigacon skrev på sin Facebook-side 25. januar, tre dager før selskapet åpnet konkurs, at premier er blitt sendt ut til de som har oppgitt nødvendig informasjon. Gamermag.no vet at enkelte har mottatt sine premier, men har ikke en fullstendig oversikt.

League of Legends-proffspilleren Omid «Touch» Rosander deltok med laget sitt på Gigacon.

Annonserte restrukturering av selskapet

I et tidligere Facebook-innlegg meldte Gigacon at selskapet går igjennom store endringer for å forberede seg for det kommende året. Der skrev de blant annet at det vil bli driftet av et nytt og sterkere selskap, men med samme hovedkjerne bak spakene.

– Gigacon går gjennom store endringer for øyeblikket og klargjør seg for året 2015. I det nye året vil Gigacon bli driftet av et nytt og sterkere selskap med enda flere ildsjeler og samme hovedkjerne bak, og det åpner dører og muligheter som tidligere var kun en visjon. Derfor ser vi ekstremt spent frem til dette fantastiske året.

Restruktureringen av selskapet begynte trolig i desember i fjor, da Gigacon endret vedtektsdato og navn til Spillfestival AS i enhetsregisteret. Drøyt to uker senere ble det åpnet for konkurs. Før den tid ble imidlertid det nye selskapet, Gigacon Gamingfestival AS, stiftet og registrert med en utvidet styremedlemsliste.

Flere selskaper

Les også
Tirsdag kveld avgjøres seriespillet i Hearthstone

Renato Mahmutagic står i dag oppført i flere norske selskaper og foreninger, blant annet som daglig leder hos eSports Norway. Organisasjonen har vært til stede under flere norske arrangementer, og er best kjent for å arrangere forskjellige turneringer. I fjor blåste det kraftig rundt eSports Norway da de valgte å utestenge den norske spillorganisasjonen BX3 fra fremtidige arrangementer.

Det var også musikalske innslag under spillfestivalen.

Mahmutagic registrerte i desember i fjor domenet moreplay.no. Nettstedet beskriver et selskap som som tar på seg oppdrag innen talentutvikling samt konsultasjoner for arrangementer, partnerskap og merkevarebygging. Under klienter og talenter er navn som Gigacon, eSports Norway og cosplay-utøver Tine Marie Riis listet.

Har hentet inn nye styremedlemmer

Med et nytt selskap etablert annonserte ledelsen onsdag at årets Gigacon vil finne sted mellom 1. og 4. oktober i Telenor Arena. Renato Mahmutagic står fortsatt oppført som styreleder, men selskapet har nå hentet inn fire nye styremedlemmer i form av Christopher Collings, Thomas Borgvang, Martin Schrøder og Christian Stenberg Pettersen.

Collings og Borgvang er ikke ukjente navn innen underholdningsbransjen i Norge. De har jobbet med forskjellige konsepter i en årrekke, blant annet We Love the 80's/90's og Celebrate the 80s and 90s. De er heller ikke helt ukjente for konkursbegjæringer. Selskapet bak We Love the 90's ble tvangsoppløst i 2012 grunnet manglende revisor og regnskaper, ifølge Dagens Næringsliv.

Collings ledet også det tidligere musikkutgiverselskapet Tribe Entertainment. I 2006 fikk det nye Gigacon-styremedlemmet en betinget fengselsdom på 60 dager grunnet regnskapsovertredelser. Selskapet skyldte 2,6 millioner kroner og gikk etter hvert konkurs, mens Collings ble ilagt konkurskarantene.

Etter det Gamermag.no kjenner til jobbes det med å få inn flere i ledergruppen i det nye selskapet før virksomheten presenteres.

Denne artikkelen er levert av vår samarbeidspartner Gamermag.no. Vi har kontaktet Renato Mahmutagic i ettermiddag for å få svar på spørsmål, men lyktes ikke å få kommentarer før artikkelen ble publisert.

Flere saker fra Gamermag.no:

Siste fra forsiden