Telialigaen - Counter-Strike

Gigantoppgjør i siste serierunde av Telialigaen i Counter-Strike

– Vi skal ikke holde igjen noen ting, sier Haris «H4RR3» Hadzic før kampen.

Haris «H4RR3» Hadzic og Nordavind vil forsøke å stoppe Apeks fra å bli historiske.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES NIENDE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Bitfix - Oslo Lions
Nordavind - Apeks
Celestial - Riddle
Blue Revision - Demise
Stabæk Momentum - dGamers

Alle kampene spilles mandag kveld klokken 20:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

Apeks har så langt plukket med seg samtlige poeng denne sesongen. Mandag kveld står trolig deres største utfordrer Nordavind på motsatt banehalvdel. Blir dette en forsmak på årets finale?

– Jeg regner med dette blir forsmak på finalen, med tanke på at LAN er forskjellig fra online, vinner nok Apeks sin og vi vår semifinale og møtes i finalen.

Likevel kjemper tre lag om to plasser i sluttspillet. Celestial møter Riddle som er to poeng foran dem på tabellen, mens Stabæk Momentum skal forsøke å sikre tre poeng mot Dgamers.

Se storkampen mellom Nordavind og Apeks på vår Twitch-kanal mandag kveld klokken 20:00 »

Slik ser tabellen ut før siste og avgjørende runde i Telialigaen Counter-Strike.
Gamer.no

– Vi prøver alltid å forbedre oss

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haris «H4RR3» Hadzic
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Haris «H4RR3» Hadzic og Nordavind er også klar for sluttspillet.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Med seks seiere og to uavgjorte er også Nordavind sikret en plass i sluttspillet. I ESEA Advanced er de til nå også ubeseiret og har virkelig begynt å finne formen. Hadzic understreker at det er ikke før senere det først gjelder.

– Vi prøver alltid å forbedre oss, og vi føler vi alltid lærer nye ting om oss selv og vår spillestil men det er alltid forbedringspotensiale. I ESEA Advanced er det også bare seriespill. Det er fint å være ubeseiret men det er i sluttspillet det teller i ESEA.

Hadzic forteller at de ikke har forberedt seg nevneverdig inn mot mandagens kamp, men vil legge en plan for hvordan tittelen endelig skal bli tatt tilbake igjen.

– Vi har ikke sett på Apeks enda eller en eventuell semifinalemotstander så regner jeg med vi skal se litt på hva de driver med til sluttspillet ettersom det er der det teller mest, så satser vi på at vi står igjen som mestere.

Likevel forteller Hadzic at de vil gjøre sitt ytterste for å unngå at Apeks blir historisk mandag kveld.

Les også
– Det at vi ikke kan nå sluttspillet grunnet kartforskjell er ganske bittert

– Vi kommer til å spille vårt spill og prøve å vinne, verre er det ikke. Vi skal ikke holde igjen noen ting, avslutter Hadzic.

LES OGSÅ: – Det er bra med en trøkk i trynet allerede nå

Kan bli historisk

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks har åtte strake seiere i Telialigaen.
Mohammed Barzinje/Gamer.no

Med tre poeng mot Nordavind kan Apeks blir det første laget i Counter-Strike-historien som plukker med seg samtlige poeng i seriespillet av Telialigaen. Likevel tror Apeks-spiller Sander «Grus» Nordeide Iversen at de kommer til å holde noe igjen med tanke på sluttspillet.

– Kampen mot Nordavind kan gå begge veier, vi vil fortsette å spille vårt spill og gjøre vårt beste, men vi vil ikke studere og forberede oss mye mot denne kampen. Kanskje vi holder noe igjen til sluttspillet når det virkelig gjelder, selv om det har vært kult å vært første laget som går helt ubeseirede i gruppespillet.

LES OGSÅ: Stabæk Momentum møter ubeseirede Apeks i en kamp som kan avgjøre sluttspillplassen

Med gode resultater i hjemlig serie, men også i ESEA Advanced begynner vi å se virkelig effekt av spillerbyttet hvor deres tidligere kaptein Anders «aNdz» Kjær gikk inn i en analyserolle og Ole «Marcelious» Langan ble hentet inn i varmen igjen. Iversen mener de har hatt stor fremgang den siste tiden.

– Utviklingen vår har hatt veldig stor framgang, så nå er det bare å få mer internasjonal erfaring og begynne å jobbe med detaljene og luke ut slike feil som kan koste oss runder.

Med sluttspillet i sikte om under tre uker vil spillerne ifølge Iversen samles for en treningsleir og legge planen klar til hvordan de kan sikre sitt tredje seriemesterskap på rad.

– Det blir nok en treningsleir hvor vi fokuserer mot sluttspillet, legge opp en plan og se på hvilken motstander vi skal møte og så videre.

Gjennom hver sesong er det alltid en diskusjon om hvem som er best mellom Apeks og Nordavind. Iversen mener ingen av dem skiller seg klart ut for øyeblikket.

– Det er litt vanskelig å si hvem som er det beste laget for øyeblikket. Nordavind er helt klart en dyktig gjeng med en del rutine og erfaring, mens vi er en gjeng som har litt mindre rutine og erfaring, men vi har enormt potensiale. Nordavind har hatt veldig bra resultater og jeg har respekt for de og synes det er gøy at det er minst to lag i Norge som har begynt å hevde seg internasjonalt, avslutter Iversen.

Siste fra forsiden