Gokartsimulator på vei

Australske Primer Interactive jobber med KartSim, en gokartsimulator for PC.

KartSim er en gokartsimulator for PC, som utvikles av det australske studioet Primer Interactive. Spillet skal komme ut i løpet av fjerde kvartal 2007, og mens den første versjonen vil fokusere på førere og baner fra Australia, vil franchisen ekspandere til å inkludere europeiske, asiatiske og amerikanske regioner kort etter lansering.

Spillet utvikles i samarbeid med ledene fysikere og ingeniører fra hele verden, og dynamikken til gokartens chassis kalkuleres i sanntid, noe som skal tilby en svært realistisk simulering av hvordan det er å kjøre gokart. Selvfølgelig kan du endre på oppsettet underveis, noe som vil få realistiske følger for kartens egenskaper.

KartSim inkluderer 11 ulike klasser, fra "midgets" til "Formula 100" og "125 shifter karts". Spillet får en avansert simulator av totaktsmotorer, noe som blant annet tillater spillerne å justere forgasseren og eksoslengden.

Banene skal være modellert etter GPS-data, og spillet kommer i tillegg med avansert fysikk for vått vær. Uansett om banen er våt eller tørr må du også ta hensyn til avleiringer av gummi i banen, som bygger seg opp gjennom lange billøp. Dekkmodellen skal også være svært sofistikert.

Primer Interactive forteller også at spillet vil benytte seg av en avansert grafikkmotor med full støtte for HDR-lyssetting. I tillegg vil førerne være fysisk simulert, slik at de vil kunne falle ut av kjøretøyet sitt om det krasjer eller ruller. Spillet støtter flerspiller over nettet, og kommer dessuten med avansert kunstig intelligens, "basert på Australias beste førere".

Siste fra forsiden