Google Stadia

Google Stadia-pris og -lanseringsdato har lekket

Whoops!

Google

Klokka 18:00 i dag skal Google på scenen for å vise frem mer av Google Stadia – deres kommende strømmetjeneste for spill. Men nå ser det ut som om en avis kalt La Presse har kastet en skiftenøkkel inn i hjulene for avdukingen ved å publisere en artikkel vel tidlig.

To varianter

Ifølge avisen skal Google Stadia koste om lag 80 kroner i måneden. For den prisen får du et utvalg av noen spill, som kjører med 4K-oppløsning og 60 bilder i sekundet. Denne tjenesten slippes i november.

I tillegg skal Google slippe en gratisvariant som går under navnet Stadia Base. Denne lar dog vente på seg, og slippes ikke før i 2020. Oppløsningen i gratisversjonen er også begrenset til 1080p.

I begge disse virker det som om man vil få et utvalg av spill tilgjengelig (tenk Netflix), men at det også vil være mulig å kjøpe spill til tjenesten i tillegg. Disse skal også spilles over nettet med streaming, så det er så vidt vi kan skjønne ingen digital nedlasting av spillene tilgjengelig.

Minimumskravet for streaming ligger på en nettilkobling som tåler 10 mbps ned og 1 mbps opp.

Å kjøpe spill skal ikke kreve et abonnement, virker det som, og de nyeste spillene vil etter alt å dømme først bli tilgjengelig som kjøp.

Ved slipp i november skal Google ha 31 spill tilgjengelig. La Presse nevner The Division 2, Assassin's Creed Odyssey, Doom og de tre nyeste Tomb Raider-spillene til Square Enix.

For de som vil gå «all in» med en gang skal det slippes en bundle for om lag 1100 kroner, som inneholder tre måneder med 4K-varianten av tjenesten, Google Stadia-kontrolleren, en Chronecast Ultra for streaming og Destiny 2.

Vi får se om alt dette stemmer når Google går på scenen i kveld, men det kan virke som om katta er ute av sekken allerede. Antageligvis (forhåpentligvis?) får vi også noen andre nyheter ut av presentasjonen.

Det går for eksempel et rykte om at Baldur's Gate 3 skal annonseres under Stadia-presentasjonen »

Siste fra forsiden