Gothic 3

Lyst til å teste om Gothic 3 kan hamle opp med Oblivion? Her er en omfattende, spillbar demo.

Gothic 3 er et ambisiøst rollespill av den episke sorten. Handlingen foregår i et oppdiktet middelalderunivers, med orker, drager, troll og magi. Du spiller en navnløs helt, som har vendt tilbake til hjemlandet Myrtana etter strabasene i de to første Gothic-spillene. Her er ikke ting helt som de skal, for en hær med orker har tatt over makten, og menneskene lever i slaveri.

Hvordan du vil takle dette, er opp til deg. Om du ønsker det, kan du alliere deg med orkene og renske Myrtana for opprørere. Alternativt kan du forsøke å sparke orkene tilbake dit de kom fra, men husk at uansett hva du velger, får det konsekvenser for omgivelsene dine og hvordan folk reagerer når de møter deg.

Nå har Piranha Bytes og JoWooD lansert en stor og omfattende demo av dette storslagne rollespillet. Ofte kan det være vanskelige å lage representative demoer av slike store og frie spill (noe som utvilsomt er grunnen til at vi aldri har fått noen Oblivion-demo, for eksempel), men her ser det ut som utviklerne har lykkes med å lage en demo som gir et rimelig godt bilde av spillet, selv om den selvfølgelig er begrenset i forhold til fullversjonen.

Demoen inneholder begynnelsen av spillet, og gir oss mulighet til å oppleve landsbyene Ardea og Kap Dun, samt opprørerleieren Reddock og omgivelsene rundt. Du må selv velge om du skal støtte opprørerne i Reddock eller orkene i Kap Dun, men før du gjør det endelige valget bør du selvfølgelig se om du har noe å tjene på å tilby tjenestene dine til begge fraksjonene.

Gothic 3 har vært i salg i butikk i både standardutgave og samlerutgave siden 13. oktober.

Siste fra forsiden