Gothic III lanseres i september

JoWooD har nå kunngjort at det etterlengtede rollespillet Gothic III skal lanseres i september.

I de første to Gothic-spillene kjempet du deg vei gjennom den strategisk viktige øya Khorinis, men nå må du forlate Khorinis til fordel for fastlandet. Situasjonen i Myrtana har nemlig blitt svært desperat - de blodtørstige orkene har knust Kong Rhobars tropper, og hersker nå over de viktigste delene av landet.

Med unntak av ville barbarer i de nordiske landene og de utspekulerte innbyggerne av de sydlige ørkenlandskapene, lever menneskene som slaver under de grusomme orkene. Dypt inne i skogene befinner det seg imidlertid flere grupper med opprørere, som driver geriljakrigføring mot tyrannene. Du må velge om du skal støtte frihetskampen deres, eller hjelpe orkene med å knuse dem.

Gothic III får en ny og avansert grafikkmotor som hjelper til med å skape store, levende miljøer hvor spillerens bedrifter får direkte konsekvenser for det som skjer i verden. Spillet er ikke-lineært, og kommer med en rekke sideoppdrag. Utviklerne skryter også av den kunstige intelligensen de har laget, som gjør at de mange innbyggerne i verden oppfører seg realistisk.

Nå har JoWooD fortalt at de endelig kan si med sikkerhet når Gothic III skal ut på markedet - september 2006. Dette kommer nok ikke som noen overraskelse på de som har fulgt med på Gamer.no sin utgivelsesliste - spillets nordiske distributør, KE Media, har nemlig lenge operert med en utgivelsesdato i september.

Det er med andre ord fortsatt en stund til spillet kommer ut, men om The Elder Scrolls IV: Oblivion er så godt som folk håper, burde ventetiden absolutt være overkommelig for de rollespillinteresserte.

Siste fra forsiden