Gothic tilbake til originalutvikler?

Piranha Bytes kan få tilbake rettighetene til rollespillserien.

Gothic-serien har fått mange tilhengere i løpet av årene, men etter at seriens opprinnelige utvikler, Piranha Bytes, brøt med utgiver JoWooD har det tilsynelatende gått nedover. JoWooD fikk en annen utvikler til å lage det nyeste Gothic-spillet, og de som forventet et spill i samme stil som forgjengerne ble skuffet.

Arcania: Gothic 4.

Piranha Bytes har på sin side startet en egen serie, med Risen. Det første Risen hadde svært mye til felles med de gamle Gothic-spillene, og ble generelt godt mottatt av Gothic-tilhengere. Nå jobber Piranha Bytes med en oppfølger.

Nå har et tilhengernettsted for Gothic-serien snakket med spilldesigner Mike Hoge, som var en av Piranha Bytes' fire grunnleggere. Etter mange konkrete spørsmål om de første Gothic-spillene måtte han svare på om selskapet ville vurdere å lage et nytt Gothic-spill om de fikk tilbake rettighetene.

– Vi kommer til å få rettighetene til Gothic etter at vi er ferdige med Risen 2. Hvorfor? Fordi vi solgte dem bare til vår ex-utgiver i en begrenset periode, svarte han.

Kort etter postet Piranha Bytes-sjef Michael Rüve en oppklarende melding på World of Players-forumet:

Risen 2: Dark Waters.

– Jeg er ikke Mike (og han er ingen advokat), så ta kommentarene hans med en klype salt. Faktum er som kjent at vi ikke jobber på Gothic. JoWooD har for øyeblikket andre problemer å tenke på. Spekulering om fremtiden etter Risen 2 er kun det – spekulering.

Problemene han refererer til er JoWooDs økonomiske situasjon. Selskapet trenger nye investorer for å overleve, og har søkt om konkursbeskyttelse. Han ville imidlertid presisere at det ikke er noen strid mellom JoWooD og Piranha Bytes, og at konflikten mellom JoWooD og Risen-utgiver Koch Media ikke angår dem.

Piranha Bytes har forøvrig startet en nedtelling på det offisielle Risen 2-nettstedet. Det er elleve dager til den når null.

Siste fra forsiden