Nytt Patrician i høst

Grådighet er bra

Kalypso Media legger ut om oppfølgeren til strategispillet.

For snart et år siden hørte vi for første gang om ferske Gaming Minds Studios, et studio som eies av den tyske spillutvikleren Kalypso Media. Det ble også fortalt at de jobbet med en oppfølger til den gamle spillserien The Patrician, men noen detaljer om prosjektet ble ikke offentliggjort.

Klarer ikke laste video

Nå har vi fått vite spillet offisielle tittel og masse annen informasjon. Patrician IV skal slippes i løpet av høsten, er eksklusivt til PC og tar oss med til senmiddelalderen for å oppleve hansaforbundets storhetstid.

Som i de tidligere spillene er målet å oppnå makt og rikdom gjennom handel. Du starter som en skarv kjøpmann med en bod på torget og må slå deg opp i middelalderkapitalismens tøffe verden. Spiller du kortene dine riktig kan du ende opp som den mektigste kjøpmannen i hele Europa og en av hansaforbundets ledere.

Spillet foregår i Nord-Europas byer og hav. For å lykkes må du sikre avtaler med andre kjøpmenn og herskere, samt opprette handelsruter med viktige byer som London og Bergen. Patrician IV skal ha en realistisk modell for tilgang og etterspørsel, og ved å mestre dette kan du tjene pengene du trenger for å utvide ditt imperium. Mange andre krefter kan også innvirke på ditt liv som kjøpmann, og du må blant annet stri med epidemier, politisk uro, pirater og grådige statsoverhoder.

Hvis du vil vite mer om Patrician-serien kan du lese Joachims tilbakeblikk på det første The Patrician. Det ble utviklet av nå nedlagte Ascaron, men flere folk fra studioet jobber hos Gaming Minds Studios og skal være involvert i utviklingen av Patrician IV.

Siste fra forsiden