Grand Theft Auto V - utvidelse

Grand Theft Auto V-utvidelse ble kappet til fordel for GTA Online, ifølge utvikler

Rockstar Games

Rockstar skal ha vært halvveis ferdig med en Trevor-fokusert utvidelse for Grand Theft Auto V. Så fant utvikleren ut at det var mer lønnsomt å satse på GTA Online. Det hevder en tidligere utvikler på spillet.

Joe Rubino, som jobbet med filmsekvenser og kameraføring i GTA V, ble nylig intervjuet av YouTube-kanalen SanInPlay. På spørsmål om planlagte utvidelser for spillet, fortalte han at arbeidet var godt på vei da Rockstar skiftet fokus.

– Da GTA Online kom ut bare håvet det inn penger og folk elsket det så mye at det ble vanskelig å argumentere for at en frittstående utvidelse kunne konkurrere med det, sa Rubino og fortsatte:

– Når jeg ser tilbake på det nå tenker jeg at man antakeligvis kunne ha gjort begge deler. Men det var en forretningsbeslutning de tok, og jeg syns det var litt dumt. Det var en av grunnene til at jeg var litt gretten den gang, for jeg var sånn «Hei, hva faen? Dette er dritkult, så la oss fortsette og la oss gjøre det ferdig».

Vi fikk aldri fortsettelsen på historiene til Michael, Trevor og Franklin.
Rockstar Games

Med studioets ressurser over på både GTA Online og Red Dead Redemption 2, ble planene for mer innhold til GTA V lagt på hylla. Rubino påpeker imidlertid at mye av arbeidet som allerede var gjort på Trevor-utvidelsen ble brukt i GTA Online, så det ble ikke helt bortkastet.

Rockstar kunngjorde i desember i 2013 at nytt historieinnhold var på vei for GTA V, men akkurat hva det skulle bli fikk vi aldri vite. Trevor-skuespiller Steven Ogg har tidligere sagt at han spilte inn diverse scener for sin utvidelse, der han skulle jobbe som spaner for FBI.

Ti år senere er utvikleren nå i gang med Grand Theft Auto VI. Det spillet skal etter planen slippes i løpet av høsten neste år. Så får vi se hva Rockstar finner på med historieutvidelser denne gangen.

LES OGSÅ: GTA kunne blitt film – Rockstar var ikke interessert »

Siste fra forsiden