Grand Theft Auto - film

Rockstar-grunnlegger har avslørt hvorfor Grand Theft Auto aldri ble film

Illustrasjonsbilde fra Grand Theft Auto V.
Rockstar Games

TLDR

  • Rockstar sa nei til flere forespørsler om å lage filmer basert på spillene sine, har medgrunnlegger Dan Houser avslørt.
  • Rockstar mente risikoen var for stor og tilbyderne ikke kunne tilby nok verdi til å gi opp kontrollen over merkevaren deres.
  • På den tiden var det også en generell oppfatning at spill ble til dårlige filmer, noe Houser erkjenner at har endret seg i nyere tid.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Grand Theft Auto er en av underholdningsverdenens største merkevarer. Likevel har det aldri blitt film av den populære spillserien, og nå vet vi hvorfor.

I et intervju med The Ankler (via Gamesindustry.biz) avslørte Rockstar-medgrunnlegger Dan Houser at det kom flere forespørsler fra folk som ville lage film av både GTA og Red Dead Redemption. Utvikleren følte imidlertid aldri at tilbudene som kom inn var verdt å satse på.

Da studioet tok møter med filmskapere, stilte Rockstar alltid spørsmål om hvorfor det skulle takke ja. Filmfolkene svarte alltid at det var en stor mulighet. Houser og kompani var imidlertid slettes ikke klare for å gi fra seg kontroll over merkevaren sin.

– De trodde at vi ville være blendet av lysene og det var bare ikke tilfellet. Vi hadde det vi anså som et produkt verdt flere milliarder dollar og økonomisk sett ga det aldri noen mening. Risikoen var aldri verdt det. På den tiden var den generelle oppfatningen at spill ble til elendige filmer.

At spill har begynt å gjøre mer suksess i overgangen til andre medier er blant grunnene til at Houser nylig dannet Absurd Ventures. Studioet med flere Rockstar-veteraner på laget skal produsere både spill, animasjonsserier, podcaster og grafiske noveller.

LES OGSÅ: Det nye studioet til Rockstar-grunnlegger Dan Houser jobber med et actioneventyr »

Siste fra forsiden